'Macbeth' uyarlamasından ilk tanıtım geldi

'Macbeth' uyarlamasından ilk tanıtım geldi

Coen Kardeşler’den Joel Coen’in yazıp yönettiği, başrollerinde Frances McDormand ve Denzel Washington’ın yer aldığı The Tragedy of Macbeth filminden ilk tanıtım fragmanı yayımlandı.

Joel Coen’in tek başına yazıp yönettiği ilk filmi olan The Tragedy of Macbeth’ten ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. William Shakespeare’in daha önce defalarca sahneye ve beyazperdeye uyarlanan unutulmaz eserinin bu yeni versiyonunda başrollerdeDenzel Washington ve geçtiğimiz sene Nomadland filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanan Frances McDormand yer alıyor. Oyuncu kadrosunda bu iki isme Brendan Gleeson, Harry Melling, Ralph Ineson ve Corey Hawkins eşlik ediyor.

Filmloverss'tan Erhan Bilen'in aktardığı habere göre, daha önce No Country For Old Men, True Grit ve Inside Llewyn Davis filmlerinde Joel Coen ile çalışan Oscar ödüllü yapımcı Scott Rudin, filmin yapımcıları arasında yer alıyor.

Filmin siyah beyaz renlerin hakimiyeti altındaki sinematografisini ise daha önce Joel Coen ile Inside Llewyn Davis ve The Ballad of Buster Scruggs gibi filmlerde birlikte çalışan Bruno Delbonnel üstleniyor.

ORİJİNAL METNE SADIK KALINACAK

Macbeth, üç cadının bir gün İskoçya kralı olacağına dair kehanette bulunmasının ardından tahtı ele geçirmek için eşiyle birlikte krala karşı komplo kuran bir İskoç lordunun, hırsı tarafından yavaş yavaş tüketilmesini anlatıyor. Joel Coen’in bu klasik esere Coen Kardeşler’le özdeşleşen dokunuşu katması bekleniyor olsa da Coen’in açıklamaları bunun Shakespeare’in eserine büyük ölçüde sadık bir uyarlama olacağını gösteriyor. Zira Coen bunun sadık bir uyarlama olacağını ve eserdeki dilin yüzde 85’inin korunduğunu söylemişti.

İlk olarak 1948 yılında Orson Welles tarafından sinemaya uyarlanan Macbeth, sonraki yıllarda birçok uyarlamaya konu olmuştu. Shakespeare’in eseri son olarak 2015 yılında Justin Kurzel’in yönettiği, Michael Fassbender ve Marion Cotillard’ın başrollerini üstlendiği uyarlama ile sinemaseverlerin karşısına çıkmıştı.

Film, 24 Eylül’de 59. New York Film Festivali kapsamında dünya prömiyerini gerçekleştirdikten sonra ABD’deki izleyicisi ile 25 Aralık’ta belirli sinemalarda ve 14 Ocak’ta Apple TV+’ta buluşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN