Marvel evreninde korku tüneli açıldı

Marvel evreninde korku tüneli açıldı

Sinemalarda 5’i yerli 6 film vizyona giriyor. Yerli yapımlarda yönetmen Murat Çeri’nin yurt içinde ve dışında birçok ödülü toplayan ‘Bir Düş Gördüm’ filmi izleyicisine sıcak aile ilişkilerinin her türlü hastalığa şifa olacağını anlatıyor. Yabancı yapımlarda ise Marvel evreninde geçen ‘Doktor Satrange Çoklu Evren Çılgınlığı’ dikkat çekiyor.

Sinema salonlarında bugün 5’i yerli 6 film vizyona giriyor. Haftanın tek yabancı yapımı Marvel Sinematik Evreni’nin Spider-Man: No Way Home ile başlattığı çoklu evreni bir sonraki evreye taşıyan ‘Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığı’. Sinema eleştirmenleri 2016 tarihli ilk yapımın devam niteliğindeki filme bugüne kadarki en farklı Marvel filmi olduğu yorumunu getiriyor. Yönetmen koltuğunda ‘Kötü Ruh’ korku üçlemesinin ve orijinal Spider-Man üçlemesinin yönetmeni Sam Raimi’nin oturduğu film, Marvel’in korku sekansları taşıyan ilk filmi. Film, 3 boyutlu IMAX teknolojisi ile izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Rachel McAdams, Benedict Wong ve Chiwetel Ejiofor’un başrollerini paylaştığı film, eski ve yeni mistik müttefiklerinin yardımıyla bilinmeyene yolculuk eden Doktor Strange’in maceralarını konu ediniyor. Öte yandan film içinde yer alan America Chavez isimli eşcinsel karakter nedeniyle de bir süredir sinema dünyasının gündeminde. Mısır’da gösterime girmeyeceği açıklanan filme, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar gibi ülkelerde ise sansür uygulanıyor.

Yerli yapımlarda ise ‘The Bağcılar’ filmi öne çıkıyor. Uyuşturucu batağına bulaştırılan gençlerin yaşadıklarına dikkat çekmeyi amaçlayan, mahalle kültürü ve sokak gerilimi üzerine kurulan film sokakları ele geçiren uyuşturucu düzenine bir başkaldırı niteliğinde. Filmin senaristi, yapımcısı ve yönetmeni Bayram Arslan’ın kısıtlı imkânlarla ortaya çıkardığını ifade ettiği filme Bağcılar halkı ve muhtarları da büyük destek veriyor. Filmin oyuncu kadrosunda Erkan Can, Ertan Saban ve Selim Erdoğan gibi tanınmış oyuncular rol alıyor. Bağcılar’ın arka sokaklarında yaşanan trajik olayları aktaran film, yaşadıkları muhitte uyuşturucu satılmasına karşı savaş açan bir grup arkadaşın hikayesini anlatıyor.

HADİ GEL KÖYÜMÜZE GERİ DÖNELİM

Yurt içinde ve dışında birçok ödül toplayan yönetmen Murat Çeri’nin ilk uzun metrajı ‘Bir Düş Gördüm’ de bugün Türk izleyicisi ile buluşuyor. Dram türündeki film, bir trafik kazasında babasını kaybeden ve annesi hastanede komada olan 8 yaşındaki Tarık’ın hafızasını kaybetmesini ve köyde yaşayan dedesi ile ninesinin yanına gönderilmesini konu alıyor. Harun Reha Pakoğlu, Nevzat Yılmaz, Recep Çavdar, Ferda Işil ve Fatih Dokgöz gibi isimlerin rol aldığı film, bu zamana kadar yurt dışında 21 festivale seçildi. 18 farklı ülkede Türkiye’yi temsil etti. 2018’de Malatya Uluslararası Film Festivali’nden aldığı proje ödülüyle TRT Ortak Yapımını kazanan ‘Bir Düş Gördüm’ Finlandiya, Tayland, Rusya, Hindistan ve Nepal’den ‘En iyi Film’ de dahil olmak üzere çeşitli ödüller aldı. ‘Bir Düş Gördüm’, 10’uncu Uluslararası New York Film Yapımcıları Festivalinde de ‘En İyi Sinematografi’ ödülünün sahibi oldu.6kr2-bir-dus-gordum.jpg

ROMANTİK KOMEDİ SEVENLER BURAYA

Emre Kavuk’un yönetmenliğini yaptığı, şarkıcı Keremcem, Melis Babadağ, Gürgen Öz, Sera Tokdemir ve Cihan Ercan’ın başrollerinde oynadığı ‘Aşk Çağırırsan Gelir’ de bugün izleyici ile buluşacak. Müziklerinde Burcu Güven ve Aydın Sarman imzası olan romantik komedi türündeki film, birbirinden farklı beş çiftin bir gün içerisinde yaşadıklarını konu ediniyor. Burak Bozdağ, Dila Danışman, Burcu Binici, Ayhan Taş ve Metin Yıldız’ın rol aldığı ‘Erzurumlu Mümessil’ adlı yapımı da Servet Aksoy yönetti. Komedi türündeki film, sürekli olarak mahalle kahvehanesindeki sakinlere hikayelerini anlatan bir ilaç mümessilinin yaşadığı olaylar etrafında dönüyor.

6kr2-ask-gelir.jpg

ÜÇ KADINDAN OLUŞAN BİR AİLE BAĞI SORGUSU

‘Toz Ruhu’ filminin yönetmeni Nesimi Yetik’in, 2020 yapımı ikinci uzun metrajı ‘Dirlik Düzenlik’ bugün Başka Sinema kapsamında vizyonda. İlk olarak 2020 Altın Portakal Film Festivali’nde izleyici karşısına çıkan, Antalya ve İstanbul festivallerinde oyunculuk ödülleri alan film, farklı dünyalardan iki kız kardeş ile annenin hayatlarındaki kırılma noktasına odaklanıyor. Fonda ‘ahlak’, ‘ekonomi’ ve ‘aile bağları’ gibi kavramları tartışan yapım, iki kız kardeşin arasında kalan annenin arayışlarını beyazperdeye taşıyor. Filmin başrollerini Dudu Yetik, Asiye Dinçsoy ve Betül Esener paylaşıyor.

6kr2-dirlik-duzenlik.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN