McCarthy’nin ‘yol’ hikâyesinin melankolik tavsirine ödül

McCarthy’nin ‘yol’ hikâyesinin melankolik tavsirine ödül

Londra’daki Victoria ve Albert (V&A) Müzesi’nin düzenlediği İllüstrasyon Ödülleri’nin kazananları belli oldu. Fransız illüstratör Gérard DuBois’in, Cormac McCarthy’nin Plutzer ödüllü romanı ‘The Road’ (Yol) kitabının yeni baskısı için yaptığı çizimler ‘Kitap İllüstrasyonu’ dalında birinci oldu.

SALİHA SULTAN

Londra’daki Victoria ve Albert (V&A) Müzesi’nin düzenlediği İllüstrasyon Ödülleri’nin kazananları açıklandı. Binlerce başvuruyu değerlendiren jüri üyeleri kısa listeye kalan, Yılın İllüstratör Öğrencisi, Kitap İllüstrasyonu, Kitap Kapağı Dizaynı, Editoryal İllüstrasyon kategorilerindeki ödülleri belirledi. Fransız illüstratör Gérard DuBois’in, Cormac McCarthy’nin Plutzer ödüllü romanı ‘The Road’ (Yol) kitabının yeni baskısı için yaptığı çizimler ‘Kitap İllüstrasyonu’ dalında birinci oldu. Jüri, çizimleri ‘başyapıt’ olarak tanımlayarak, akrilik resimlerin, McCarthy’nin metninin içinin güzelliğini ve gaddarlığını yansıttığını belirtti.

01kr2-gobek-2.jpg

DuBois’in çalışması, kıyamet sonrası Amerika’da ürkütücü bir yolculuk yapan ve kurtuluş umuduyla denize doğru adım atan bir erkek ve çocuğu tasvir ediyor. Resimlerde, baba ve oğul arasındaki etkileyici şefkat anları, ıssızlığın ortasında parlak noktalar sağlıyor. Aynı kategoride ikincilik ise Luisa Jung’ın, ‘Beyin Masallar: Nörodejeneratif Hastalıkların Gizli Tarihi ve Onları Fethetmek İçin Bir Plan’ kitabı için çizdiği illüstrasyona verildi. Kitap Kapağı kategorisinde ise birincilik Stella Gibbons’ın ‘Zengin Evi’ kitabının kapağını çizen Kerry Hyndman’ın oldu. Jüri, Hyndman’ın göz alıcı kompozisyonunu ve teknik ressamlığını övdü. V&A İllüstrasyon Ödülleri, 1972’den beri dünya çapında üretilen en iyi illüstrasyonları ödüllendiriyor.

kar02-kapak.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN