Mona Lisa'nın taklit tablosuna 3.4 milyon dolar!

Mona Lisa'nın taklit tablosuna 3.4 milyon dolar!

Leonardo Da Vinci'nin meşhur eseri Mona Lisa'nın bir benzeri, çevrim içi olarak düzenlenen açık artırmada 3,4 milyon dolara satıldı.

Leonardo Da Vinci'nin16. yüzyılda yaptığı meşhur eseri Mona Lisa tablosu bugün hala Louvre Müzesi’nde sergilenirken tablonun kopyaları da ilgi görüyor.

Nice’de bir antikacıya ait olan tablo Christie’s tarafından düzenlenen bir müzayedede 3,4 milyon dolara satıldı.

Bu rakam, müzayede evinin bile beklentilerinin üzerindeydi.

'LOUVRE'DA SERGİLENENDEN ÇOK DAHA GERÇEK'

Taklit tablo, Fransa’nın Nice kentindeki küçük bir köydeki antikacıdan alındı ve adını da antikacı Raymond Hekking’den alıyor. Hekking, Mona Lisa’nın kopyasının Louvre’da sergilenenden çok daha gerçek olduğunu düşünüyordu. Hatta bu düşüncesini medya mensuplarını evine çağırarak tüm dünya ile paylaştı ve Louvre’a da kendilerinin sergiledikleri tablonun gerçek olduğunu kanıtlamaları için meydan okudu.

Hekking’in meydan okuyuşunun altında ise Mona Lisa tablosunun 1911’de Louvre’dan çalınmış olması vardı. Bu yüzden de Hekking, Louvre’da sergilenen tablonun sahte olduğunu düşünüyordu.

Christie’s tarafından yapılan bir basın açıklamasına göre, Hekking’in sahip olduğu ve milyon dolarlık satışı gerçekleşen tablo, muhtemelen 17. yüzyılın başlarından kalma ve Leonardo da Vinci’nin takipçisi olan bir İtalyan okulunun hazırladığı bir kopya.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN