Okul Tıraşı ABD'de en iyi film seçildi

Okul Tıraşı ABD'de en iyi film seçildi

Türk filmi Okul Tıraşı, ABD'deki Chicago Film Festivali’nin "New Directors Competition" (Yeni Yönetmenler Yarışması) dalında "En İyi Film" ( Golden Hugo) ödülünü aldı.

Antalya Film Festivali'nde en iyi film seçilen Okul Tıraşı, ABD'deki Chicago Film Festivali’nde de ödül almayı başardı.

Yönetmenliğini Ferit Karahan'ın yaptığı Okul Tıraşı, ABD'deki Chicago Film Festivali’nin "New Directors Competition" (Yeni Yönetmenler Yarışması) dalında "En İyi Film" ( Golden Hugo) ödülünü aldı.

58'inci kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan En İyi Film Ödülü Ferit Karahan’ın yönettiği "Okul Tıraşı" filmine gitmişti.

Filmin yönetmeni Ferit Karahan, 'Okul Tıraşı'nın Türk sinemasının Oscar adayı olması halinde filmin ilk 5'e kalması için gerekli çalışmaları yerinde yapma amacıyla birkaç aylığına ABD'ye yerleşeceğini söylemişti. Karahan, 'Okul Tıraşı'nın birçok festivalde ışıltılı ödüller almasından dolayı filminin 'Festival filmidir, sıkıcıdır' algısına kurban gitmesinden endişe edip etmediği yönündeki soruya şöyle cevap vermişti; "Ben de festival filmi dedikleri; yavaş, akmayan, özür dileyerek söyleyeyim, kabız filmleri sevmiyorum. Benim tarzım o değil. Ben çok daha dinamik, tansiyonu düşmeyen, hareketli filmleri seviyorum. 'Okul Tıraşı', hareketli ve dinamik bir film. Bir saniye bile gözünüzü ayıramıyorsunuz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN