'Ölmek var dönmek yok' ruhu beyazperdede

'Ölmek var dönmek yok' ruhu beyazperdede

Türkiye’de bugün 2’si yerli 8 film vizyona giriyor. Salgının yarattığı mali krize nefes olması beklenen DC filmi ‘The Suicide Squad’ın ikinci yapımı ‘İntihar Timi’ öne çıkıyor. Viola Davis, Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Sean Gunn gibi ünlü oyuncuların rol aldığı filmde milis ekip yine ölümüne görevini tamamlama aşkıyla beyazperdede. Güldür Güldür’ün sevilen Feridun tiplemesine imza atan Giray Altınok’un hem oynayıp hem yönettiği ‘Bize Müsaade’ ise izleyicinin yüzünü bir nebze güldürmeyi

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bugün 2’si yerli 8 film vizyona giriyor. Salgının gölgesindeki sinema sektöründe gişede umut vadeden, James Gunn tarafından yönetilen yeni DC filmi ‘The Suicide Squad: İntihar Timi’ bugün vizyonda. 2016’daki orijinal filmden bağımsız olarak hazırlanan yeni The Suicide Squad filmi erken izleyen sinema eleştirmenleri yapımın ‘şiddet ve eğlence dolu çılgın bir seyir deneyimi sunduğu’ yorumlarını yaptı. Filmin kadrosunda Viola Davis (Amanda Waller), Margot Robbie (Harley Quinn), Idris Elba (Bloodsport), John Cena (Peacemaker), Sean Gunn (Weasel), Peter Capaldi (Thinker), Sylvester Stallone (King Shark), Pete Davidson (Blackguard), Jai Courtney (Captain Boomerang) ve Joel Kinnaman (Rick Flag) gibi ünlü isimler yer alıyor. Film, Amanda Waller tarafından organize edilen ve kısaltılmış hapis cezaları karşılığında yüksek riskli görevlere gönderilen Belle Reve Hapishanesi tutuklularından oluşan gizli milis ekibinin yeni gizli görevini konu alıyor.

COPPALA’NIN TORUNU YÖNETMEN KOLTUĞUNDA

Dwayne Johnson ve Emily Blunt Başrollü Disney filmi ‘Jungle Cruise’ vizyonun iddialı yapımlarından. Jaume Collet Sara’nın yönetmen koltuğunda oturduğu 2021 yapımı film kaşif olan ve efsaneye göre Amazon’da iyileştirme güçlerine sahip olan bir ağacın peşine düşen Lily Houghton’un maceralarını konu alıyor. Fenomen olmaya çalışırken kendi kişiliklerinden uzaklaşan genç bir kadın ve arkadaşlarının hikayesini konu edinen ‘Mainstream’ filminin yönetmen koltuğunda Francis Ford Coppola’nın torunu Gia Coppola oturuyor. Yönetmen, iilk filmi ‘Palo Alto’nun başarısını sosyal medya şöhretini alaycı bir bakış açısıyla ele aldığı Mainstream’le sürdürüyor. Andrew Garfield, Maya Hawke, Nat Wolff gibi parlak oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film, sistem ve kapitalizm karşıtı söylemleri ve aşırılıklarıyla internet ünlüsü olan üç gencin yükselişleri ve sonrasında kendilerini sorgulayışlarını anlatıyor. Romantik komedi türündeki Avustralya yapımı ‘Uzun Aşkın Kısası’ Josh Lawson tarafından yazıldı ve yönetildi. Hayatı ertelememe üzerine romantik ve sakin bir hikayeyi beyazperdeye taşıyan filmde, her şeyi sürekli erteleyen bir karakter olan ve evlendiğinin ertesi günü uyanan Teddy’nin (Rafe Spall) birkaç dakikada bir hayatının bir sonraki yılına atladığını keşfetmesiyle başlıyor. Korku türünde beyazperdeye gelen Kerry Harris yönetimindeki ‘Düşkapanı’ ise Radha Mitchell, Henry Thomas, Finlay Wojtak-Hissong gibi oyuncular rol alıyor. Film, küçük bir çocuğun yaşadığı mistik maceralarla izleyiciyi gerilimin eşiğine sürüklüyor.

GÜLDÜR GÜLDÜR’ÜN FERİDUN’U YİNE GÜLDÜRECEK

Vizyonda bu hafta boy gösteren yerli yapımlardan ‘Bize Müsaade’, akıl hastanesine gittiklerinde kendilerini beklenmedik durumların içinde bulan üç arkadaşın hikayesini konu ediyor. Güldür Güldür serisinin sevilen oyuncularından Giray Altınok’un yazıp yönettiği aynı zamanda baş rolünde yer aldığı filmde Fırat Albayram, Sami Aksu gibi oyuncular da rol alıyor. Dram türündeki yerli yapım ‘Uzak Ülke’ ise 12 yaşındaki Trabzon Rum’u Paris ile Binbaşı Osman arasında yaşananları konu alan ve 1925’lerden bir mübadele hikayesini işliyor. Senaryosunu ve yönetmenliğini Erkan Yazıcı’nın üstlendiği filmde Haydar Şişman, Abdullan Göran gibi isimler başrolde.

ÇARPICI BİR GERİDE KALMAYI SEÇENLER HİKAYESİ

Bugün vizyona giren Chloé Mazlo’nun Lübnan İç Savaşı döneminde yaşanan bir aşkı konu alan ilk uzun metraj filmi ‘Lübnan Semaları’ yönetmenin kendi aile hikayesinden esinleniyor. Film, 1950’li yıllarda İsviçre’den Lübnan’a taşınan Alice ve Joseph’in yaşadıkları ülke paramparça olma tehlikesiyle karşı karşıyayken yaşadıkları aşkı, bu aşkın ve kurdukları sevgi dolu aile başta olmak üzere ülkede yaşamlarını sürdüren herkesin hayatın acımasız koşullarından nasıl etkilendiğini live-action ve animasyon türlerini iç içe geçirerek beyazperdeye aktarıyor. Filmin Lübnan çekimleri devrim kargaşası nedeniyle Kıbrıs’ta yapıldı.

SALONLARA GERİ DÖNÜŞÜN KAHRAMANI ‘HIZLI VE ÖFKELİ’

Salgın sürecinin getirdiği kısıtlamalarla birlikte büyük zarar eden sinema sektör aksiyon filmleri ile kendini toparlamaya çalışıyor. Yeniden açılışın ilk dört haftalık gişe rakamları sektör için beklendiği gibi olmasa da umut verici. Açılış günü 2 Temmuz’dan itibaren vizyona giren 19 film Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 500 bin izleyici buldu. Temmuz gişesinde birincilik koltuğunda 693 bin 240 izleyiciyle Hızlı ve Öfkeli serisinin dokuzuncu filmi yer alıyor. Black Widow ise 279 bin 152 izleyici ile ikinci sırada. Arınma Gecesi korku serisinin beşinci filmi ise ilk haftasında 27 bin izleyici ile beklenenin altında kaldı. Yerli yapımlarda ise ilk hafta vizyona giren Hababam Sınıfı Yaz Oyunları 60 bin, 15 Temmuz’da vizyona giren 15/07 Şafak Vakti 39 bin izleyici gördü. Geçen hafta vizyona giren ve sektöre soluk getirmesi beklenen Gezginler filmi ise ilk haftasında Türkiye gişesinde çakıldı, sadece 766 kişi tarafından izlendi. 2018’de yıllık 70 milyon izleyiciyi gören sinema salonlarında 2019’da izleyici sayısı 60 milyon olmuş, pandemi gölgesindeki 2020’de ise önceki yıla göre yüzde 71 düşüşle 17 milyon 500 bin kişide kalmıştı. Sinema salonlarındaki hareketlenmenin önümüzdeki altı ayda sektörün toparlanmasını sağlayıp sağlamayacağı merak konusu iken, artan Kovid vaka sayılarıyla yeni kapanmalar gelecek mi zaman gösterecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN