Orta Doğu’daki nükleer kavgaya Emmy ödülü

Orta Doğu’daki nükleer kavgaya Emmy ödülü

Uluslararası Emmy Ödülleri New York’ta sahiplerini buldu. Nazi işgalinden Amerika’ya kaçan Norveç prensesinin hikayesini anlatan ‘Atlantic Crossing’ ‘En İyi TV Filmi/Mini Dizi’ ödülünü alırken, İsrail’in İran’a karşı ‘yeni silahı’ olarak tanımlanan ‘Tahran’ dizisine ‘En İyi Drama’ ödülü verildi. ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü Hayley Squires, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü ise David Tennant aldı.

SALİHA SULTAN

Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi tarafından ABD dışında üretilmiş yapımlara verilen Uluslararası Emmy Ödülleri New York’ta sahiplerini buldu.

11 kategoride ödül dağıtılan törende İskandinavya tarihinin en yüksek prodüksiyonlu yapımlarından biri olan sekiz bölümlük mini dizisi ‘Atlantic Crossing’ 2021 Uluslararası Emmy Ödülleri’nde ‘En İyi TV Filmi/Mini Dizi” ödülünü kazanarak büyük kazanan oldu. İkinci Dünya Savaşı sırasında geçen tarihi bir drama olan ‘Atlantic Crossing’, Norveç Kraliyet Prensesi’nin ülkesindeki Nazi işgalinden kaçmak için Amerika’ya kaçmasının ve ABD Başkanı Franklin Roosevelt ile olan etkileşimlerinin hikayesini anlatıyor.

Törende, En İyi Komedi dalında ödül, Türkiye’ye de uyarlanan Fransız dizisi ‘Menajerimi Ara’ (Dix Pour Cent) dizisine, En İyi Drama dalında ödül İsrail yapımı ‘Tahran’ adlı diziye verildi.

En İyi Kadın Oyuncu ödülü ‘Adult Material’ adlı dizideki rolüyle İngiliz oyuncu Hayley Squires’e, En İyi Erkek Oyuncu ödülü ise ‘Des’ dizisinde bir seri katili canlandıran İngiliz David Tennant’a layık görüldü.

Emmy ödüllerinde yılın En iyi belgeseli ödülünü üç yaşında kanserden ölmek üzere olan çocuklarının bedenini, gelecekte hastalığa çare bulunacağı umuduyla kriyoniks yöntemiyle dondurarak saklayan Taylandlı bir çiftin hikayesini anlatan ‘Kriyoniks: İkinci Yaşam Umudu’ (Hope Frozen: A Quest to Live Twice) adlı Netflix yapımı kazandı. En İyi Sanat Programı dalında ödül ise Gregory Monro tarafından yönetilen, efsanevi yönetmen Stanley Kubrick’in yaşamını anlatan ‘Kubrick by Kubrick’ adlı Fransız yapımı belgesel kazandı. Bu yılki Uluslararası Emmy Ödülleri , 22 ülke rekoruyla, ödülün 49 yıllık tarihindeki en kozmopolit ödül oldu. Verilen 11 ödül 8 ülkeyi kapsadı.

fotooojpg.jpg

İSRAİL'İN İRAN'A KARŞI 'YENİ SİLAHI': TAHRAN

Emmy ödüllerinde ‘En İyi Drama’ dalında ödül İsrail yapımı “Tahran” adlı diziye verildi. Apple TV+´nin İngilizce dublaj olmayan ilk dizisi olan İsrailli gerilim filminin baş yapımcısı Dana Eden New York’taki ödül töreninde yaptığı kabul konuşmasında, ‘Tahran’ sadece bir casusluk dizisi değil, aynı zamanda düşmanınızın arkasındaki insanı anlamakla da ilgili” dedi. İsrailli yönetmen Moshe Zonder tarafından çekilen Tahran, görevi İran’daki bir nükleer reaktöre sabotaj düzenlemek olan, Tamar Rabinyan adında bir MOSSAD ajanının sıra dışı deneyimlerini konu alıyor. İranlı yetkililer henüz diziyle ilgili yorum yapmazken, rejim yanlısı Kayhan adlı İran gazetesi diziyi, “İran karşıtı bir prodüksiyon” olarak tanımladı ve Batı yanlısı (taraflı) olmakla suçladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN