Oscar ve Altın Küre'li 'Doktor Jivago' 13 Şubat’ta Kundura Sinema’da

Oscar ve Altın Küre'li 'Doktor Jivago' 13 Şubat’ta Kundura Sinema’da

David Lean'in yönetmen koltuğunda oturduğu 5 Oscar, 5 Altın Küre sahibi ikonik aşk filmi "Doktor Jivago", 13 Şubat'ta Kundura Sinema'da izleyicilerle buluşacak.

Kundura Sinema, 2022 yılının ilk gösterimini beyazperdenin ikonik aşk filmlerinden "Doctor Zhivago" (Doktor Jivago) ile yapacak. David Lean’in yönettiği 1965 yapımı klasik, 50. yılına özel BFI tarafından restore edilmiş 4K çözünürlüğündeki restore kopyasıyla Türkiye’de ilk kez 13 Şubat Pazar günü Kundura Sinema’da izleyicilerle buluşacak.

"Great Expectations" (Büyük Umutlar, 1946), "Oliver Twist" (1948) gibi edebiyat uyarlamalarının yanı sıra Oscar’la karşılanan "The Bridge on the River Kwai" (Kwai Köprüsü, 1957) ve "Lawrence of Arabia" (Arabistanlı Lawrence, 1962) filmleri ile tanınan İngiliz yönetmen David Lean’in yönettiği "Doktor Jivago", Rus edebiyatı şairi Boris Pasternak’ın Nobel Ödülü alan aynı adlı ilk ve tek romanından uyarlandı. Senaryosu Oscarlı senarist Robert Bolt’un imzasını taşıyan film, Rusya’da 1917 Bolşevik İhtilali’nin hemen sonrasında yaşanan iç savaş döneminde geçiyor. Şair ve doktor Yuri Jivago ve bir devrim lideriyle evli olan Lara arasındaki imkansız âşkı odağına alarak ihtilalinin gölgesinde yaşanan hayatları anlatan "Doktor Jivago", dönemin politik dinamiklerine ve Moskova’nın sahne olduğu toplumsal karışıklığa da tanık oluyor.

Amerikan Film Enstitüsü’nün sinemanın 100. yılında hazırladığı ‘En İyi 100 Film’ listesinde 39. sırada yer alan ve İngiliz Film Enstitüsü tarafından "Tüm zamanların en büyük 27. filmi" olarak gösterilen "Doktor Jivago"nun kadrosunda Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger, Alec Guinness, Klaus Kinski yer alıyor.

5 OSCAR 5 ALTIN KÜRE SAHİBİ

Cannes’da Altın Palmiye için yarışan ve En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil toplam 10 dalda Oscar’a aday olan "Doktor Jivago", Uyarlama Senaryo, Görüntü Yönetimi, Sanat Yönetimi, Kostüm ve Müzik dallarında heykelciğin sahibi olmuş; Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo ve En İyi Müzik ödüllerinin hepsini birden kazanmıştı.

"Doktor Jivago", 13 Şubat Pazar günü saat 17.00’de Kundura Sinema’da gösterilecek. Film için sınırlı sayıda biletler beykozkundura.com adresinde satışta.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN