Parasız yatılı Yusuf'un gözü Altın Portakal'da

Parasız yatılı Yusuf'un gözü Altın Portakal'da

58. Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışma Filmleri açıklandı. 10 filmin ‘Altın Portakal’ için yarışacağı listede Berlin’den FIPRESCI, Fecr’den En İyi Senaryo, Valencia’dan En İyi Film, Palic’ten En İyi Yönetmen gibi birçok ödülü toplayan Ferit Karahan imzalı ‘Okul Tıraşı’ filmi öne çıktı.

SALİHA SULTAN

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 2-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışma Filmleri açıklandı. Mehmet Açar, Muammer Brav ve Sevin Okyay’dan oluşan seçici kurulun gelen 44 başvuruyu değerlendirmesi sonucu seçilen 10 film ‘Altın Portakal’ için yarışacak. Listede Emre Kayiş’in ‘Anadolu Leoparı’, Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bağlılık Hasan’, Necip Çağhan Özdemir’in ‘Bembeyaz’, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun ‘Birlikte Öleceğiz’, Ali Tansu Turhan’ın ‘Diyalog’, Selman Nacar’ın ‘İki Şafak Arasında’, Cemil Ağacıkoğlu’nun ‘Kafes’, Tayfun Pirselimoğlu’nun ‘Kerr’, Ferit Karahan’ın ‘Okul Tıraşı’ ve Nazlı Elif Durlu’nun ‘Zuhal’ adlı filmleri yarışacak.

860 BİN LİRA ÖDÜL DAĞITILACAK

Türkiye’de ilk kez Antalya’da izleyici karşısına çıkacak yarışma filmlerinden ‘Birlikte Öleceğiz’, ‘Diyalog’, ‘Kafes’ ve ‘Zuhal’in aynı zamanda dünya ilk gösterimleri festivalde yapılacak. Festivalde ilk filmlerini yapan yönetmenlerin aday olabildiği ‘Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü’ için ise ‘Anadolu Leoparı’, ‘Bembeyaz’, ‘Diyalog’, ‘İki Şafak Arasında’ ve ‘Zuhal’ yarışacak.

Festivalin ev sahibi, Antalya Büyükşehir Belediye ve Festival Başkanı Muhittin Böcek yarışmada verilecek para ödüllerine ilişkin şu bilgileri verdi: “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na seçilen 10 film, 14 kategoride toplam 770 bin TL değerinde ödül için yarışacak. Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması filmleri 30 bin TL, Ulusal Belgesel Film Yarışması filmleri ise 60 bin TL değerindeki ödüller için Altın Portakal heyecanı yaşayacak” ifadelerini kullandı. İdari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu’nun, sanat yönetmenliğini Başak Emre’nin yürüttüğü festivalin jüri üyeleri ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

12 KISA, 12 YÖNETMEN

Festivalin Ulusal Kısa Metraj Yarışması’nda yer alan filmler de açıklandı. Doç. Dr.Ahmet Gürata, Senem Erdine ile Engin Palabıyık’tan oluşan seçici kurulun 151 başvuru arasından yaptığı değerlendirme sonucu seçilen 12 kısa film şöyle: Mazlum Demir’in ‘Agna’, Burcu Uğuz’un ‘Aile Tablosu’, Muhammed Seyyid Yıldız’ın ‘Ajotin’, Yasemin Demirci’nin ‘Gece Kuşağı’, Aziz Alaca’nın ‘Göl Kenarı’, Ali Tansu Turhan’ın ‘İkinci Gece’, Okan Avcı’nın ‘Kaya’, Volkan Güney Eker’in ‘Larva’, Musab Tekin’in ‘Rewşen’, Elif Refiğ’in ‘Siz Biraz Uzak Kaldınız’, Adar Baran Değer’in ‘Soğuk’ ve Can Merdan Doğan’ın ‘Stiletto: “Pembe Bir Aile Trajedisi’.

BELGESEL ÖDÜLÜNE 9 YAPIM ADAY

İlk gösterimi Antalya’da yapılacak yılın en yeni belgesellerini bir araya getirecek olan Ulusal Belgesel Film Yarışması’na 49 başvuru arasından 9 film seçildi. Yarışmanın finalistleri Didem Şahin’ın ‘Acı ve Tatlı’, Ebru Şeremetli’nin ‘An Kalır’, Aslı Akdağ’ın ‘Bekleyiş’, Ersen Çıra’nın ‘EDE Bir Ayrılık, Bir Yoksulluk, Bir Ölüm’, Volkan Üce’nin ‘Her Şey Dahil’, Ümran Safter’in ‘Kapıyı Açık Bırak’, Mehmet Emre Battal’ın ‘Muhtaç’, Tayfun Belet’in ‘Unkapanı: Bitmeyen Masal’ ve Esra Yıldız’ın ‘Vatansız’ adlı belgeselleri oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN