Redd grubu: Maçka'da yaptığımız bir konser değil eylemdi

Redd grubu: Maçka'da yaptığımız bir konser değil eylemdi

Kademeli normalleşme kararlarında sahne emekçileri ve eğlence sektörüyle ilgili adım atılmamasının ardından Maçka Parkı'nda konser veren rock grubu Redd, gerçekleştirdikleri konserin aslında bir eylem olduğunu açıkladı.

Ünlü rock müzik grubu Redd, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 7 Haziran'da İstanbul'daki Maçka Demokrasi Parkı'nda sevenleriyle buluşmasının ardından sosyal medyadan açıklama yaptı. Redd yaptığı açıklamada, ''Maçka'da yaptığımız bir konser değil, kamusal mekanda yapılmış, habersiz, hiçbir kişi, parti, kurumun bilgisi dahilinde olmayan bir eylemdi. Niyetimiz sektörün içinde bulunduğu çaresizliğe dikkat çekmek ve sahnelerin açılması adına diğer sanatçı ve gruplara, bağımsız, anlık performanslarla bu hayati meseleye dikkat çekilebileceğine dair fikir vermekti'' ifadelerine yer verdi.

"KOLEKTİF BİR ÇABAYI ÖNEMSİYORUZ"

Rock grubu Redd'in Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Bazı soru ve eleştirileri yanıtlamak adına; Maçka'da yaptığımız bir konser değil, kamusal mekanda yapılmış, habersiz, hiçbir kişi, parti, kurumun bilgisi dahilinde olmayan bir eylemdi.

Niyetimiz sektörün içinde bulunduğu çaresizliğe dikkat çekmek ve sahnelerin açılması adına diğer sanatçı ve gruplara, bağımsız, anlık performanslarla bu hayati meseleye dikkat çekilebileceğine dair fikir vermekti. Etkinlik sonrası farklı illerden, parklardan davet aldık ancak biz bu işin öznesi olmak yerine kolektif bir çabayı önemsiyoruz.

Polis üç kez çalmayı bırakmamız için uyarıda bulundu, ikisi ekibimize biri de biz çalarken bize yapıldı. Elimizden geldiği kadar uzattık.

Son olarak, kamusal mekanlar var oldukları günden bu yana, politik meselelerin, toplumsal mücadele ve uzlaşmanın merkezinde olan yerlerdir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN