Roman dünyasının ustasının kişisel tarihi

Roman dünyasının ustasının  kişisel tarihi

Türk romancılığının usta yazarlarından Ayşe Kulin’in korona günlerini de kayıt altına aldığı anı-romanları dizisinin ikincisi ‘Hazan’dan, ‘Yedi Güzel Adam’ın memleketini anlattığı metinleri bir araya getiren ‘7 Güzel Adamın Maraş’ı’ kitabına, haftanın öne çıkan yayımlarını KARAR okurları için derledik.

SALİHA SULTAN

Adı Aylin, Köprü, Sevdalinka, Füreya, Nefes Nefese gibi eserleriyle yurt içinde ve dışında geniş bir okur kitlesine ulaşan Ayşe Kulin’in Veda ile başladığı anı-romanları dizisi Hazan ile sona eriyor. Bir ömrün okumakla ve yazmakla geçen güzü, baharı, yazı ve işte… hazanı! Kulin, Everest Yayınları tarafından okura sunulan külliyatın bu cildinde hastalık sürecinden kazandığı edebiyat ödüllerine, ödüllerin hikâyelerine, şair Adonis’le nasıl tanıştığından bütün insanlığı sarsan korona günlerine uzanarak, bugüne, yakın tarihe anıları üzerinden ışık tutuyor.

26kr2-hazan.jpeg

350 Sayfa-25 TL

KIRSALDAN BEKLENMEYEN BİR PSİKOLOJİK GERİLİM

‘Garson’ kitabıyla tanınan Norveçli yazar Matias Faldbakken'ın ‘Biz Beş Kişiyiz’ romanı Timaş Yayınları tarafından Mehmet Emin Baş’ın çevirisiyle Türkçeye aktarıldı. Faldbakken, yeni romanında, çılgın gençlik yıllarının ardından kurduğu ailesini üçüncü çocukla genişletmek isteyen ancak eşiyle fikir ayrılığına düşen, kırsal bir bölgede yaşayan Tormod’un ilginç hikayesini anlatıyor. Romanında bu kez korku ve bilimkurguyu ham ve kırsal bir gerçekçilikle harmanlayan usta yazar okuyucusuna kontrolü dışındaki güçlerle boğuştuğunda başına neler gelebileceği hakkında son derece orijinal, inanılmaz derecede komik ama aynı zamanda psikolojik gerilim yaratan bir hikaye sunuyor.

26kr2-bes-kisi.jpeg

240 Sayfa-30 TL

YEDİ GÜZEL ADAMIN KALBİNDEKİ MARAŞ

Türk edebiyatına ‘Yedi Güzel Adam’ olarak damga vuran isimler Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın, Duran Boz editörlüğünde yayıma hazırladığı ‘7 Güzel Adam’ın Maraşı’ kitabında bir kez daha bir araya geldi. Kitapta, Bekir Karlıağa, Arif Ay, Atıf Bedir, Ömer Erinç, Ali Haydar Aksal, Hüseyin Yorulmaz gibi yazarların Maraş’ın edebiyata damga vuran isimlerini anlattığı şiir ve yazılarına yer veriliyor. Çalışmayı diğer ‘Yedi Güzel Adam’ kitaplarından ayıran özellik ise bu kez Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Erdem Bayazıt, Cahit Zarifoğlu, Alaattin ve Rasim Özdenören kardeşlerin Maraş’ı anlattıkları metinlere yer verilmesi. Kitapta Kısakürek’in ‘Maraş Hitabesi’, Zarifoğlu’nun ‘Maraş 1960’, Rasim Özdenören’in ‘Benim Maraş’ım’, Pakdil’in ‘Nereye Baksanız Çiçekler Bitiverir’ yazıları gibi onlarca metin okura sunuluyor.

26kr2-maras.jpg

162 Sayfa

OTURDUĞUNUZ YERDEN 50 ÜLKE GEZME FIRSATI

Seyahat yazarı Günsel Ülkü’ ‘nün 50 ülke ve 150 sehri kapsayan ‘Gezgin Ruhum- 50 ülke, 150 şehir, 1 günce’ okurla buluştu. Geniş kapsamı nedeniyle referans olma özelliği taşıyan Cinius Yayınları etiketli kitapta Kuzey ve Güney Amerika, Afrika, Avusturalya, Asya ve Avrupa kıtalarında yer alan ülkelerdeki şehirler, internette bulunmayan, bugüne kadar yazılmamış, farklı yönleri ile kaleme alınmış. Los Angeles ve İstanbul’da yaşayan yazar, bir turistten farklı olarak dünya gezgini gözü ile bu ülkeleri; tarihi, coğrafi yapısı, kültürel özellikleri, müziği, yemekleri ve seyahat edeceklere pratik tavsiyeleri ile birlikte okuyucu ile buluşturuyor.

gunsel.jpg

770 Sayfa-100 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN