Borçka'nın kendisi 'sahne' oldu: Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması başlıyor

Borçka'nın kendisi 'sahne' oldu: Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması başlıyor

Artvin'in Borçka ilçesi 15-22 Mayıs tarihleri arasında ilk kez tiyatro buluşmasına ev sahipliği yapacak. Borçka Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması'na 10 ülkeden toplam 60 tiyatro sanatçısı katılacak. 25 tiyatro oyunu sahnelenecek, atölyeler ve birçok söyleşi gerçekleştirilecek. Henüz bir tiyatro salonunun dahi olmadığı ilçe bu organizasyonla tiyatro sahnesine dönüştürülecek.

Borçka Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Borçka Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması 15-22 Mayıs tarihlerinde perdelerini açıyor.

Organizasyon kapsamında 60 tiyatro sanatçısı Borçka'da olacak, 25 tiyatro oyunu, 15 tiyatro atölyesi ve birçok söyleşi gerçekleştirilecek. 10 farklı ülkeden sanatçının ağırlanacağı tiyatro buluşmasında, çocuk, gençlik ve yetişkin oyunları, her yaşa uygun atölyeler ve tiyatro üzerine konuşmalarla dolu bir hafta sanatseverlerle buluşacak.

HENÜZ TİYATRO SALONU YOK

Tiyatro salonu olmayan Borçka’da, uluslararası düzeyde tiyatro buluşmaları düzenleme amaçlarını açıklayan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, "Evet Borçkamızda tiyatro salonu yok. Bizler bir adım attık, çocuklarımız ve gençlerimiz için bir adım attık" diyerek şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Borçka’nın kültür ve sanat kenti olması için birçok etkinlik düzenledik. Son olarak da kentimizin aslında her alanını tiyatro sahnesine döndürdük. Okul bahçelerini, sokakları, köprüleri… Aklınıza gelebilecek neresi varsa bir tiyatro oyunuyla karşılaşabilirsiniz. İlk defa Borçka’da böyle bir etkinlik yapılıyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sanatın birleştirici gününe daima inandım, bu etkinlik sonrasında da Borçkamıza yakışan bir kültür merkezini hep birlikte hayata geçireceğiz."

Program takvimi şöyle:

g.jpg

TİYATRO BULUŞMASINA KİTAP GÜNLERİ DE EŞLİK EDECEK

Öte yandan tiyatro buluşmasının gerçekleştirileceği 15-22 Mayıs tarihlerinde bir yandan da Borçka Kitap Günleri düzenlenecek. Kitap günleri kapsamında birçok şair, yazar ve gazeteci söyleşi ve imza günleri gerçekleştirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN