Şarkılar Bizi Söyler 49. Bölüme Konuk Olan Hamdi Alkan Kimdir?

Şarkılar Bizi Söyler 49. Bölüme Konuk Olan Hamdi Alkan Kimdir?

Şarkılar Bizi Söyler programının 49. bölümündeki konuklarından biri de usta yönetmen Hamdi Alkan. Hamdi Alkan'ın kariyerini, rol aldığı ve yönetmeni olduğu filmlerini sizler için derledik. İşte Hamdi Alkan hakkında merak edilenler ve bilinmeyenler!

İzleyicileri ekrana kilitleyen filmleriyle 'Reyting Hamdi' olarak tanınan usta yönetmen Hamdi Alkan, 15 Temmuz 1967 tarihinde Antakya'da dünyaya geldi.

Altı çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olan Alkan'ın biri kız beş erkek kardeşi vardır. Küçük yaşta kitaplara ve okumaya ilgi duyan Alkan, İstanbul'daki Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisliği okudu.

12 YILDA MEZUN OLDU

Okuduğu bölümden tam 12 yılda mezun olan Alkan, aynı okulun Tiyatro bölümünde tiyatro hocalığı ve genel sanat yönetmenliği yapmaktadır.

Televizyon hayatına TRT'de 1990'lı yıllarda adım atan Hamdi Alkan, "3 aşağı 5 yukarı" adlı programla adından söz ettirmeye başladı.

REYTİN HAMDİ!

Komedi programı "Öz Ofsayt"ı sunarak adını duyuran Hamdi Alkan, "Reyting Hamdi"programını sunarak adını Reyting Hamdi'ye çıkardı.

ENGİN AKYÜREK VE BEREN SAAT'İN TANINMASINA YOL AÇTI

Show TV'de 2004'te yayınlanmaya başlayan Türkiye'nin Yıldızları yarışmasının yapımcılığını üstlenen Alkan, bu program sayesinde Beren Saat ve Engin Akyürek'in tanınmasına yol açtı.

bayrampasa.png

"Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım" adlı sinema filminin yönetmenliğini üstlenen Alkan'ın bu filminde Vural Çelik, Tamer Karadağlı, Yasemin Çonka ve Hakan Yılmaz gibi usta oyuncular rol aldı.

BİR TURGUT ÖZAKMAN FİLMİ: DERSİMİZ ATATÜRK!

İleride ilk ve orta okul çocuklarına sık sık izletilecek olan ve çocukların Atatürk hakkında bilgilenmesini amaçlayan "Dersimiz Atatürk" filminin senaryosu romancı Turgut Özakman tarafından kaleme alınmıştı.

dersimiz-ataturk.png

Bu filmin kadrosunda Çetin Tekindor, Halit Ergenç, Batuhan Karacakaya, Canan Hoşgör, Tolga Savacı gibi oyuncular yer aldı.

HAMDİ ALKAN'IN EŞİ KİMDİR?

1989 yılında oyuncu olan Canan Hoşgör ile evlenen Hamdi Alkan'ın bu evlilikten 1998 yılında Zeynep, 2007 yılında Ayşe adlı iki kızı oldu.

199 yılında ayrılan çift 2006 yılında yeniden evlendi ancak 2012'de tekrar ayrıldı.

Hamdi Alkan, 2014 yılında şarkıcı Selen Görgüzel ile evlendi.

ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Hamdi Alkan son yıllarda O Hayat Benim, Arka Sıradakiler gibi yapımlarla adından söz ettiren projelere imza attı.

o-hayat-benim.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN