Şiddet mağduru kadınların sesi oldular

Şiddet mağduru kadınların sesi oldular

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadına yönelik şiddete karşı tiyatro sahnesinde farkındalık yaratacak. Şehir Tiyatroları’nın Mor Çatı Sığınağı Vakfı’nın yaşanmış kadın hikayelerine dayandırdığı tiyatro okuması Bennu Yıldırımlar, Sevinç Erbulak, Sevil Akı, Ebru Üstüntaş, Hazal Uprak tarafından sahneye taşınacak. Dileyen izleyici de kendi hikayesini paylaşabilecek.

SALİHA SULTAN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ‘Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele’ günü kapsamında bir dizi etkinlikle farkındalık yaratacak.

İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikler kapsamında İBB Şehir Tiyatroları’na bağlı Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi (ÇGSM), Mor Çatı Sığınağı Vakfı’yla birlikte bir okuma tiyatrosu, söyleşi ve atölye çalışması gerçekleştirecek. Etkinlik kapsamında ÇGSM bünyesindeki Emre Koyuncuoğlu ve Cemre Baytok; Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın hazırladığı ‘Kadına Yönelik Şiddet Deneyimleri” ve ‘Şiddete Karşı Anlatılar’ kitaplarından bir derleme hazırladı. Derlemeyle birlikte şiddete karşı kadınların verdiği mücadelenin aktarıldığı gerçek hikâyeler; Aslı İçözü ve Lerzan Pamir rejisinde, İBB Şehir Tiyatroları oyuncularından Bennu Yıldırımlar, Sevinç Erbulak, Sevil Akı, Ebru Üstüntaş, Hazal Uprak’ın rol aldığı bir okuma tiyatrosu olarak İstanbullularla buluşacak.

Ardından ‘kadına yönelik şiddete karşı’ çözüm üretme üzerine alan deneyimi olan Cemre Baytok ve bu konuda Şehir Tiyatroları’nda aktif çalışmalar yürüten tiyatronun yönetmenlerinden Lerzan Pamir, Emre Koyuncuoğlu, Aslı İçözü ve Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’ndan Zuhal Güreli ile bir sohbet gerçekleşecek. Etkinlikte ayrıca seyirciler de doğrudan etkileşim kurabilecek, okuma tiyatrosundaki hikâyeler üstünden, farklı disiplinlerin ve farklı alanların katılımıyla, ‘şiddete karşı’ birbirlerini nasıl güçlendirdiklerini izleyiciyle paylaşabilecekler.

İBB Şehir Tiyatroları, etkinlik kapsamında ayrıca farkındalık yaratmak adına bir de ‘Şiddet, Taciz ve Mobbing’i Önlemek için Aydınlatma Broşürü’ hazırladı. Broşürde cinsel taciz, cinsel saldırı, çocuğa yönelik cinsel istismar, mobbing, kötü muamele konularına yönelik aydınlatıcı bilgiler yer verildi. Kadın sanatçıların katkısıyla birlikte ‘güçlenme’ önerisi taşıyan etkinlikler, 1 Aralık Çarşamba saat 13.00’te Ümraniye Kültür Merkezi’nde, 7 Aralık Salı saat: 13.00’te Fatih Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN