Sineklerin Tanrısı'nın uzay versiyonu

Sineklerin Tanrısı'nın uzay versiyonu

Sinemalarda bugün 2'si yerli 4 yapım vizyona giriyor. Kışkırtıcı filmleriyle tanınan Amerikalı yönetmen Neil Burger'in yeni filmi 'Voyagers' William Golding’in ünlü romanı Sineklerin Tanrısı'nın bir uzay okuması olarak beyazperdede. Film, en iyi genlerden yaratılan 30 insanın uzaydaki hikayesi üzerinden insan türünün gerçek doğasını, karanlık yanını, uygarlık ile barbarlık arasındaki ince çizgiyi sorguluyor.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bu hafta 2’si yerli 4 yapım vizyona giriyor. Yaklaşık iki yıldır bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kovid’in gölgesinde uzun süre kapalı kalan sinemalar ilgi çekici yapımlarla izleyiciyi salonlara çekmenin peşinde. Bugün vizyon takviminde kışkırtıcı filmleriyle tanınan Amerikalı yönetmen Neil Burger’in Türkçeye ‘Gezginler’ olarak aktarılan 2021 yapımı ‘Voyagers’ filmi öne çıkıyor.

‘Sihirbaz’, ‘Limit Yok’ ve ‘Uyumsuz’ filmleri ile tanınan yönetmen bu kez William Golding’in ünlü romanı Sineklerin Tanrısı’nın bir uzay okuması diyebileceğimiz ‘Gezginler’ ile, yeni keşfedilen bir gezegene bir yetişkin eşliğinde gönderilen, insan türünü devam ettirecek, geleceğin umudu gençleri beyazperdeye taşıyor.

Tye Sheridan, Lily-Rose Depp, Fionn Whitehead, Colin Farrell, Archie Madekwe gibi oyuncuların rol aldığı film, uzay atmosferinde insan türünün gerçek doğasını, karanlık yanını, uygarlık ile barbarlık arasındaki ince çizgiyi sorguluyor. Film, biyo mühendisler tarafından en iyi genlerden seçilerek yaratılan bu 30 ‘nitelikli’ insan, kıtlık ve açlıkla sonu gelen dünyanın geleceğini yeniden inşa edebilecek mi sorusunun cevabını arıyor.

whatsapp-image-2021-07-23-at-08-11-29.jpegLanetli Anlaşma filminden bir kare

TERKEDİLMİŞ 'PLAZA'DA YERLİ BİR AŞK HİKAYESİ

Vizyonda bu hafta iki yerli yapım var. Dram türünde izleyiciyle buluşan Türk sinemasının yeni parlayan yönetmenlerinden Anıl Gelberi’nin 2020 yapımı ‘Plaza’ filmi birçok festivalde izleyiciyle buluştu. Adana Altın Koza’da Deniz Altan’a ‘Umut Veren Genç Kadın’, Onur Berk Arslanoğlu’na ‘En İyi Erkek’ oyuncu ödüllerini kazandıran film, atanamamış bir öğretmen olan Emre’nin ailesinin yönlendirmesiyle güvenlik görevlisi olarak yaşamını sürdürmeye çalışma hikayesini beyazperdeye taşıyor.

whatsapp-image-2021-07-23-at-08-11-30-1.jpegPlaza filminden bir kare

Emre önce bir bankada çalışır fakat banka Emre’den memnun kalmayınca şirket onu yıllardır atıl duran bomboş 27 katlık bir plazada görevlendirir. Emre 12 saat geçirmek zorunda olduğu bu plazada kendini hiç beklemediği bir kaosun ve aşkın içinde bulacaktır. Yerli korku ‘Lanetli Anlaşma’ filminin yönetmen koltuğunda ise Atakan Şatıroğlu oturuyor. 2021 yapımı filmde Alp Taş, Aslı Şimşek, Fırat Kaya, Çisem Yurtseven gibi oyuncular rol alıyor. Film, ruhlarla dolu bir villanın miras kaldığı iki kardeşin burada yaşadığı tuhaf olayları izleyiciye aktarıyor.

'BEYAZ ÖFKE' MEKSİKA SINIRINDA

2013’ten beri gişede milyonlarca dolarlık hasılat yapan, Yazar James DeMonaco’nun hicivli korku serisi Arınma Gecesi’nin 5’nci filmi ‘Sonsuza Dek’ bugün vizyonda. Serinin 2021 ABD yapımı yeni bölümünün yönetmen koltuğunda bu kez Meksikalı yönetmen EverardoGout oturuyor.

whatsapp-image-2021-07-23-at-08-11-30.jpegSonsuza Dek filminden bir kare

Yeni bölümün oyuncuları ise Ana de la Reguera, Tenoch Huerta, Josh Lucas, Leven Rambin, Cassidy Freeman. Beşinci bölüm, yılda bir kez gerçekleştirilen Arınma Gecesi’nin bir grup tarafından bir günle sınırlı kalmayıp aralıksız bir sürece dönüştürülmek istenmesiyle gelişen olayları anlatıyor.

Meksikalı Adela ve kocası Juan Teksas’ta çalışmaktadır. Aile Arınma Gecesi’nin ertesi sabahı, maskeli katiller çetesinin saldırısına uğrar. Ülke kargaşaya sürüklenip Amerika dağılmaya başlarken, bu iki aile öfke beyaz milliyetçilerden kaçmak zorundadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN