Türk ‘Hayaletler’ Arap seyircinin merceğinde

Türk ‘Hayaletler’ Arap seyircinin merceğinde

İstanbul Modern, Türk sinemasının kadın yönetmenlerinin filmlerini Birleşik Arap Emirlikleri’ne taşıyor. Sharjah Art Foundation Film Platformu ile yapılan iş birliği kapsamında 5 uzun, 5 kısa yapım yer alıyor. Gösterimlerde Azra Deniz Okyay’ın Venedik, Selanik, Varşova, Kazablanka ve Antalya festivallerinde ödülleri toplayan, İstanbullu kadınların hayatta kalma mücadelesini beyazperdeye taşıyan ‘Hayaletler’ filmi de Arap sinemaseverlerle buluşacak.

SALİHA SULTAN

İstanbul Modern, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Sharjah Art Foundation ile ortak bir projeye imza attı. 19-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 4. Sharjah Film Platformu, İstanbul Modern Sinema tarafından tasarlanan “Onun Yolculuğu” film programını izleyicilerle buluşturuyor.

Film programını İstanbul Modern Film Küratörü Müge Turan’ın hazırladığı seçkide, Türkiye’den kadın sinemacıların imzasını taşıyan 5 uzun, 5 kısa yapım yer alıyor. Kadın olma hallerine, kadının toplumsal ve kültürel rollerine odaklanan program kapsamında yönetmenlerin bizzat katılacağı söyleşiler de yer alıyor.

4. Sharjah Film Platformu’nda izleyiciyle buluşacak İstanbul Modern Sinema’nın ‘Onun Yolculuğu’ seçkisindeki yapımlar arasında Azra Deniz Okyay’ın katıldığı yerli yabancı birçok prestijli festivallerde ödüllere layık görülen ‘Hayaletler’ filmi öne çıkıyor.

YABANCI FESTİVALLERDE ÖDÜLE DOYMADI

Gösterim takviminde ayrıca farklı kadın hikayelerini merkeze alan Şirin Bahar Demirel’in ‘Kadınlar Ülkesi’, Pelin Esmer’in ‘İşe Yarar Bir Şey’, Kıvılcım Akay’ın ‘Amina’, Çağla Zencirci, ve Guillaume Giovanetti’nin ‘Sibel’ filmleri Arap izleyicileriyle buluşacak. 4. Sharjah Film Platformu kapsamında 26 Kasım’da Sharjah’da düzenlenecek ‘Kadın Gözüyle Türkiye’de Çağdaş Sinema’ başlıklı söyleşi Türkiye sinemasında ses getiren kadın yönetmen ve yapımcıları bir araya getirecek. Moderatörlüğünü Müge Turan’ın yapacağı söyleşiye gösterimi yapılan filmlerin yönetmenleri de katılacak.

İş birliği kapsamında Sharjah Art Foundation tarafından hazırlanacak, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinden yapımların yer alacağı program ise 2022 yılında Türkiye’de, İstanbul Modern Sinema’da gösterilecek.

YERLİ KISALAR DA GÖSTERİM TAKVİMİNDE

İstanbul Modern Sinema’nın Birleşik Arap Emirlikleri’nde gösterilecek kısa ZeynepD Dilan Süren’in üniversiteyi bitirdiği halde henüz iş bulamayan iki genç kızın hikayesini anlatan ‘Büyük İstanbul Depresyonu, Aylin Kuryel ve Raşel Meseri’nin birbirlerinin adını sokak duvarlarına yazan iki gencin aşkını anlattığı ‘Cemile Sezgin’, İmge ve Sine Özbilge’nin sanal ilişki ağını animasyonla aktardığı ‘#21xoxo’, Burcu Aykar’ın 1980’lerden iki kız kardeş hikayesini beyazperdeye taşıdığı ‘Ablam’ ve Ceylan Özgün Özçelik’in fantastik ve kara komediyi harmanladığı ‘Cadı Üçlemesi 13+’ kısaları yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN