Türk musikisinin ustaları anıldı

Türk musikisinin ustaları anıldı

Türk musikisinin dört usta ismi Yesâri Asım Arsoy, Münir Nureddin Selçuk, Alâeddin Yavaşça ve Bekir Sıdkı Sezgin Kültür Konseyi Derneği’nin düzenlediği etkinlikle anıldı. İstanbul Ticaret Odası'nda gerçekleşen etkinlikte Mehmet Güntekin, İncila Bertuğ, Fatih Salgar ve Hüseyin Kıyak ustalarını anlattı.

Kültür Konseyi Derneği, müzik dünyamızın dört büyük sanatçısı Yesâri Asım Arsoy, Münir Nureddin Selçuk, Alâeddin Yavaşça ve Bekir Sıdkı Sezgin'i andı. ‘Ses Dünyamızın Dört Büyük Köprüsünü Anarken’ başlık etkinlik, İstanbul Ticaret Odası Fuaye Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğin açılışında konuşan Kültür Konseyi Derneği Başkanı Dr. Metin Eriş, dört büyük ustanın Türk müziğinin unutulmayacak temellerinin sahibi olduklarını belirterek, şunları kaydetti: Günümüzdeki yeni nesillerin tanımadığı gramafon ve taş plak döneminden bugüne gelirken ilk ve çocukluk yıllarımın tanışıklığı olan Münir Nurettin Selçuk ile Safiye Ayla’nın kulaklarıma yansıyan seslerini hatırlarken benim için ne bahtiyarlıktır ki bu her iki isme de ödül veren iki STK’nın yönetiminde bulunmuş olmak ne büyük şansımdır. Tıpkı Yaseri A. Arsoy ile Alaaddin Yavaşça hocaya unutulmayacaklarını yansıtan ödüllendirme de olduğu gibi.” Dr. Eriş, konuşmasında programı düzenleyen Mehmet Güntekin’e teşekkür etti.

Etkinlikte, Güntekin’in moderatörlüğünü üstlendiği bir de panel gerçekleşti. Panelde dinleyicilere Fatih Salgar Yesâri Asım Arsoy’u, Hüseyin Kıyak Münir Nurettin Selçuk’u, Mehmet Güntekin Alâeddin Yavaşça’yı, İncilâ Bertuğ ise Bekir Sıdkı Sezgin’i talebelik dönemlerindeki hatıraları eşliğinde anlattı.

Program, kanunda İsmail Karaşin’in, kemençede Ecem Aytekin’in, tamburda Emrah Kocaman’ın yer aldığı, Elif Ahıs Yunusoğlu’nun yönettiği Üniversite Korosu’nun usta isimlerden ikişer eser icra etmesiyle son buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN