Yahudi yönetmen Spielberg'den 'Gazze' açıklaması: Masumların öldürülmesini kınayabiliriz

Yahudi yönetmen Spielberg'den 'Gazze' açıklaması: Masumların öldürülmesini kınayabiliriz

Hollywood'un birçok kült filmine imza atan Yahudi yönetmen Steven Spielberg, Gazze'de yaşananlarla ilgili, "7 Ekim'deki menfur eylemlere karşı öfkeli olabilir, aynı zamanda Gazze'de masum kadın ve çocukların öldürülmesini de kınayabiliriz" dedi.

"Jaws", "Schindler'in Listesi", "Jurassic Park" ve "Er Ryan'ı Kurtarmak" gibi filmleriyle tanınan dünyaca ünlü ABD'li yönetmen Steven Spielberg, ABD'deki USC Shoah Vakfı'nda bir konuşma yaptı.

Yahudi bir ailenin çocuğu olan Spielberg, konuşmasında ötekileştirme, aşırıcılık ve radikalizmin toplumlar arasında "tehlikeli bir uçurum" oluşturduğunu dile getirdi.

'7 EKİM'E KARŞI ÖFKELİ OLABİLİRİZ'

Yanlış bilgi, komplo teorileri ve cehaletin neden olduğu siyasi şiddetin durdurulmasının hayati önem taşıdığını ve geçmişten ders alınması gerektiğini vurgulayan Spielberg, "Geçmişi hatırlayamayanlar onu tekrarlamaya mahkumdur ve tarihin tekrarına mahkum olabileceğimiz, vahşet ve zulüm karşısında bir kez daha Yahudi olma hakkımız için savaşmak zorunda kalabileceğimiz konusunda giderek daha fazla endişeleniyorum" diye konuştu.

Steven Spielberg, "7 Ekim'deki menfur eylemlere karşı öfkeli olabilir, aynı zamanda Gazze'de masum kadın ve çocukların öldürülmesini de kınayabiliriz" dedi.

Antisemitizmin ve her türlü nefretin yükselişini durdurmanın uygar dünyada demokrasinin geleceği açısından kritik öneme sahip olduğuna işaret eden Spielberg, barışa ve karşılıklı saygıya olan ihtiyacı dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN