Yeşilçam tadında bir baba-kız hikâyesi

Yeşilçam tadında bir baba-kız hikâyesi

Sinemalarda ikisi yabancı 6 yapım vizyonda. ‘Issız Adam’, ‘Babam ve Oğlum’ filmleriyle Türk sinemasına damga vuran Çağan Irmak’ın yeni filmi ‘Sevda Mecburi İstikamet’ yılın en iddialı yapımlarından biri. Selçuk Yöntem, Kubilay Aka, Selin Şekerci'nin rol adlığı film, Yeşilçam yıllarına uzanan sıcacık bir yol hikayesini beyazperdeye aktarıyor. Hollywood’un efsane yönetmeni Spielberg’ün kariyerinin en kişisel filmi, Oscar’ın güçlü adaylarından ‘Fabelmanlar’ ise bir sinema devinin doğuş hikayesi.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün ikisi yabancı 6 film vizyona giriyor. Vizyona giren yeni yapımlar arasında Türk sinemasının en çok izlenen yapımları arasına adını yazdıran ‘Issız Adam’, ‘Babam ve Oğlum’ gibi filmleriyle tanınan yönetmen Çağan Irmak’ın merakla beklenen filmi ‘Sevda Mecburi İstikamet’ öne çıkıyor. Irmak’ın senaryosuna da imza attığı dram türündeki film görkemli oyuncu kadrosuyla da sezona damga vurmaya hazırlanıyor.

yont.jpg
Çağan Irmak’ın yeni filminde eski Yeşilçam yıldızı rolünde beyazperdeye gelen Selçuk Yöntem’in gençliğini Kubilay Aka, gençlik aşkı Sevda rolünü Elif Ceren Balıkçı, kızı rolünü ise Selin Şekerci canlandırıyor

Sinemamızın usta aktörlerinden Selçuk Yöntem’in başrolde eski Yeşilçam yıldızı Selim Erensoylu karakterini canlandırdığı, Selin Şekerci, Kubilay Aka, Elif Ceren Balıkçı ve Günay Karacoğlu’nun rol aldığı film, oyuncu bir babanın kızı ile olan çalkantılı ilişkisini anlatıyor. Filmde baba rolünde olan Yöntem, uzun süreden beridir görüşemediği kızı ile yeniden bir arada olmak ister ancak zihinsel sağlık problemleri olan kız, babası ile yakın ilişkiler kurmakta oldukça zorlanır. 1970’li yıllardan 2000’lere uzanan duygusal, eğlenceli, düşündürücü ve hayata dair bir yol hikayesi olan filme özel hazırlanan şarkıda ise Türk rock müziğinin usta ismi Teoman’ın imzası var.

DİKTATÖRLÜK GÜNLERİNDE AŞK

Haftanın diğer bir yerli filmi ‘Düşeş 1-Mafya Sızıntısı’ da Ufuk Özkan, Bülent Çolak ve Caner Kurtaran gibi sevilen oyuncuları yeniden sinema perdesine taşıyor. ‘Hep Yek’, ‘Cumali Ceber’ gibi filmlerden tanınan Bilal Kalyoncu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu komedi türündeki film ipe sapa gelmez iki bıçkın delikanlı olan Tarkan ve Serkan’ın komik macerasını anlatıyor.

cv.jpg
Düşeş 1-Mafya Sızıntısı

Senaryosu Furkan Aslan tarafından yazılan ve yönetmen koltuğunda Suat Ergin’in oturduğu yerli korku filmi ‘Evlad-ı Cin’ de, bir cin tarafından evlat edinilen bir çocuğun hikâyesini aktarıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Berna Gülen, Serhat Şentürk ve Yavuz Gürbüz yer alıyor. Geçen yıl Cannes Film Festivali’nde un certain regard kategorisinde en iyi yönetmen ödülünü kazanan Alexandru Belc’in yabancı dram filmi ‘Metronom’ da bugün vizyonda.

yal.jpg
Metronom

1972 yılının Romanya’sında geçen bir aşk hikâyesini anlatan filmde 17 yaşında genç bir kız olan Ana’nın ülkeden temelli olarak kaçma kararı alan erkek arkadaşıyla son günlerini birlikte geçirmeye karar verdikten sonra yaşadıklarını anlatıyor. Evlerinde Özgür Avrupa Radyosu’nun yasaklı yayınını dinlerken gece polis baskınına maruz kalan ikilinin yaşadıkları, Romanya’da komünizm baskısının oldukça sıkı bir şekilde uygulandığı 1972 yılı diktatör Çavuşesku döneminde lise öğrencilerinin yaşadığı sıkıntılı günleri beyazperdeye taşıyor.

EFSANENİN MERCEĞİNDE BU KEZ KENDİ ÇOCUKLUĞU VAR

Bugün vizyona giren yabancı yapımlar arasında sinefillerin merakla beklediği, sinema perdesinin dev yönetmenlerinden Steven Spielberg’ün 50 yıllı aşan kariyerinin en kişisel filmi ‘Fabelmanlar’ öne çıkıyor. Yönetmenin kendi çocukluğundan izler taşıyan yarı otobiyografik film, 2. Dünya Savaşı sonrasında geçiyor. Filmde Spielberg, ABD’nin Arizona eyaletinde yara almış bir ailede büyüyen Sammy Fabelman karakteriyle izleyici karşısına çıkarak, elinde 8 mm’lik bir kamera ile sinemanın büyülü dünyasına kendini kaptırırken görülüyor.

Aile hayatında birçok sorun yaşayan Fabelman, küçük bir çocuk olmasına rağmen kamerasının kendisine sunduğu bakış açısıyla aile içerisinde yaşanan gelgitlerin üstesinden gelmeye çalışıyor. Spielberg’in her harika filmin temelinin süslü numaralardan daha fazlası olması gerektiğini kavradığı anları kayıt altına alan bu filmde ortaya çıkan sinema tutkusu kendisine halihazırda iki kez ‘En İyi Yönetmen Oscar’ını kazandırdı. Ve bu yıl belki de üçüncüsünü kazandıracak.

MİNİK TAYFA BU HAFTA SİNEMAYA KOŞACAK

TRT ortak yapımı ‘Rafadan Tayfa’nın üçüncü filmi ‘Galaktik Tayfa’ minik sinemaseverler için bugün vizyonda. Çocuklar serinin yeni filminde, Hayri, Kamil, Sevim, Hale, Akın ve Mert’in dünyada mahsur kalan uzaylı arkadaşlarını, uzay gemisine ulaştırmaya çalışırken yaşadıkları maceraları izleyecek.

dsf-001.jpg
Galaktik Tayfa

Yaklaşık üç yılda, 100 kişilik bir ekibin çalışması sonucu tamamlanan filmde, Karadenizli ve Trakyalı iki karakterin yanı sıra Hayri’nin kader arkadaşı olacak uzaylı ‘Zobi’ karakteri de izleyici karşısına çıkacak. İsmail Fidan’ın yönetmenliğini yapıp müziklerini hazırladığı filmin senaryosunu Ozan Çivit kaleme aldı.

Serinin ilk filmi ‘Dehliz Macerası’ 2 milyon izlenirken, ikinci filmi ‘Göbeklitepe’ ise pandeminin gölgesindeki 2020’de 3,5 milyon seyirciye ulaşarak ‘Türkiye’nin en çok izlenen animasyon filmi’ olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN