Yeşilçam’ın unutulmaz ikilisi tiyatro sahnesinde

Yeşilçam’ın unutulmaz ikilisi tiyatro sahnesinde

1965 yapımı ‘Son Kuşlar’ filmiyle hafızalara kazınan Yeşilçam’ın iki usta ismi Ediz Hun ve Selma Güneri yıllar sonra ‘Muhteşem İkili’ oyununda bir araya geldi. Tiyatro sahnesinde, ünlü oldukları dönemindeki birliktelikleri evlilikle sonuçlanan ancak yürütemeyen bir çiftin yıllar sonra yeniden bir araya gelmesini canlandıran usta isimler, Yeşilçam tadında bir aşk hikâyesi ile izleyici karşısında.

SALİHA SULTAN

Yeşilçam’ın iki usta ismi Ediz Hun ve Selma Güneri ilk kez tiyatro sahnesinde bir araya geldi. 1965 yapımı ‘Son Kuşlar’ filmi gibi birçok yapımda bir araya gelen iki usta, ‘Muhteşem İkili’ adlı romantik komedide izleyiciyle buluşuyor. Tiyatro Ak’la Kara imzalı oyun 20 Aralık Salı günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. Oyunda rol alan 71 yaşındaki sanatçı Güneri, gençlik yıllarında kabare ve müzikallerde rol alsa da yıllar sonra tiyatro sahnesine çıktığı için çok heyecanlı olduğunu söylüyor ve Hun’un kendisini oyuna davet ettiğinde çok şaşırdığını dile getiriyor.

Güneri, “Çok değerli oyuncularla aynı sahneyi paylaşıyorum. Ediz Hun’u örnek aldım. Hazırlık süreci çok güzel geçti. Usta bir yönetmenle çalıştık. Ben Ediz’le gurur duyuyorum. Sinemada yıllarca çok güzel işler yaptı ama tiyatro yapma kararı çok zor bir şey. Çok cesaret ister” diye konuşuyor. Usta oyuncu Hun ise oyunun kolay bir oyun olmadığını belirterek, şunları vurguluyor: “Başarılı olmak için disiplinle çalışan herkes başarıya ulaşır. Senelerce sahnelerde hitabet şansım olmuştu. Sahneye alışığım ama tiyatro için ezberlemek yetmiyor. Onu yönetmenin söylediği şekilde aktarmak gerekiyor. Tiyatro, şiir okumak gibi bir şey değil. Tiyatro seyircisi belirli bir kültüre sahip ve bilinçli.” Oyunun kadrosunda ise birbirinden değerli isimler yer alıyor. Savaş Özdural’ın yazdığı, Atilla Şendil’in yönettiği oyunda, iki usta oyuncuya Savaş Özdural, Ilgın Angın ve Fatih Özacun eşlik ediyor. Romantik komedi tadındaki oyunu izlemek isteyenler biletleri Tiyatro Ak’la Kara gişelerinden 0216 541 43 59 numarayı arayarak ya da Biletix ve Biletinial’dan satın alabilir.

222.jpg

YILLARIN DEĞİŞTİREMEDİĞİ TEK ŞEY ‘AŞK’ MI?

Yılların değiştiremediği tek şeyin aşk olduğunu ele alan ‘Muhteşem İkili’ oyununda, Ediz Hun ve Selma Güneri, bir zamanların en ünlü Yeşilçam, kabare ve televizyon oyuncuları Engin ve Meltem karakterlerine hayat veriyor. Sahne birliktelikleri evlilikle sonuçlanmış fakat bir süre sonra hem oyuncu hem evlilik ilişkileri bitmiş bir çifti canlandıran ikili, aradan geçen 10 yılın ardından birbirlerinin isimlerine bile tahammül edemeyecek noktaya gelmişken yeniden bir araya gelme hikayelerini usta oyunculuklarıyla izleyiciye aktarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN