Yıla damgasını vuran yapımlar 'Filmekimi'nde

Yıla damgasını vuran yapımlar 'Filmekimi'nde

Bu yıl 21’inci kez düzenlenen Filmekimi, 7-16 Ekim tarihlerinde Sundance, Cannes, Venedik, Toronto film festivallerinde gösterilmiş, ödüllü yeni yapımları İstanbullu sinemaseverlerle buluşturacak. Etkinliğin kapanışında ise Venedik’te yönetmenine ‘Gümüş Aslan’ ödülünü kazandıran, birbirine aşık iki yamyam genç hikayesi ile eleştirmenlerin dikkatlerini üzerine çeken ‘Kemikler ve Her Şey’ filmi ile yapılacak. Film, vizyonuna bir ay kala Filmekimi takipçileriyle buluşacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 21’inci kez düzenlenen Filmekimi dopdolu programıyla 7-16 Ekim tarihlerinde İstanbul’da sinemaseverlerle yeniden buluşacak. Sundance, Cannes, Venedik, Toronto film festivallerinde gösterilmiş, ödüllü ve merakla beklenen yeni yapımları izleyici ile buluşturacak etkinliğin kapanışı ise Cezayir asıllı İtalyan yönetmen Luca Guadagnino’nun son filmi ‘Bones and All / Kemikler ve Her Şey’ filmiyle yapılacak. Eylülde dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nde yönetmenine ‘En İyi Yönetmen’ dalında ‘Gümüş Aslan’ kazandıran film, oyuncusu Taylor Russell’e de ‘Marcello Mastroianni En İyi Genç Oyuncu’ ödülünü kazandırmıştı.

Bu yıl yine Paribu sponsorluğunda, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilen Filmekimi takviminde Venedik’te En İyi Senaryo ödülünü kazanan ‘The Banshees of Inisherin’ ve ‘Beyaz Gürültü’ filmlerinin yanı sıra Cannes’da Büyük Ödül’ü paylaşan ‘Öğle Güneşinde Yıldızlar’ ve ‘Yakın’ gibi merakla beklenen bol ödüllü filmler izleyiciyle buluşacak.

Programda ayrıca Romen usta yönetmen Christian Mungiu’nun son filmi ‘R.M.N.’, Toronto Film Festivali’nde prömiyerini yapan ‘Kadın Kral’ (Gina Prince-Bythewood), Emma Thompson’lı ‘İyi Şanslar Leo Grande’, Louis Garrel’in yönettiği yeni filmi ‘Masum’, Cannes Film Festivali’nin açılış filmi ‘Kestik!’ (Michel Hazanavicius), Sundance ve birçok festivalde daha ödüllendirilen ‘Aşkın Ateşi’, Hlynur Pálmason’un son filmi ‘Tanrının Unuttuğu Ye’r, Selçuk Metin’in Yıldız Kenter belgeseli ‘Caniko’ da yer alıyor.

Görme engellilerin Turkcell’in Hayal Ortağım uygulaması üzerinden ücretsiz sesli betimleme ile izleyebileceği filmlerin biletleri dünden itibaren satışa sunuldu. Etkinlikte yer alan bütün filmleri incelemek isteyenler Filmekimi internet sitesini ziyaret edebilir.

BİRBİRİNE AŞIK İKİ YAMYAM GENÇ

25 Kasım’da Türkiye’de vizyona girmeye hazırlanan ‘Bones and All / Kemikler ve Her Şey’, vizyon öncesi Filmekimi programında izleyiciyle buluşacak. Film, toplum dışına itilse de hayatta kalmayı başarmış genç Maren (Taylor Russell) ile hayattan ümidini kesmiş, kana susamış, sivri ve hararetli kişiliğiyle Lee (Timothée Chalamet) arasında tomurcuklanan ilk aşkı anlatıyor. Birbirine aşık yamyam iki genç olan Maren ile Lee ilk karşılaşmalarının ardından birlikte arka yollardan, gizli geçitlerden, tuzaklarla dolu yerlerden geçerek Ronald Reagan döneminin ABD’sini 1.500 kilometre boyunca kat ediyor. Film, Filmekimi’nin kapanış günü olan 16 Ekim Pazar günü hem Avrupa hem Asya yakasında, Atlas 1948
ve Kadıköy Kadıköy sinemalarında 16.00’da gösterilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN