Yolu Ayvalık'a düşen müzikseverler buraya!

Yolu Ayvalık'a düşen müzikseverler buraya!

Sıcak yaz günlerinde sanatın gölgesinde nefes aldıracak Ayvalık 7’nci AIMA Müzik Festivali 10 Ağustos’ta müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Amfi Tiyatro’dan Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’na 6 ayrı noktada 6 konserin gerçekleşeceği festival Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’ndan, Anadolu Nefesli Beşlisi’ne, A Capella Boğaziçi’nden, Cello Paradiso’ya birçok müzik ekibini Ayvalıklılarla ve tatilcilerle buluşturacak.

SALİHA SULTAN

Geçtiğimiz yıl Kovid salgını nedeniyle takipçileriyle buluşamayan Ayvalık AIMA Müzik Festivali bu yıl 10-19 Ağustos tarihleri arasında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Prof. Dr. Filiz Ali’nin öncülüğünde 23 yıl önce kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi tarafından düzenlenen yedinci festivalde Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’ndan, Anadolu Nefesli Beşlisi’ne, A Capella Boğaziçi’nden, Cello Paradiso’ya birçok müzik ekibi Ayvalıklılarla buluşacak. Festival ayrıca Genç Yetenekler ve Flapper Swing Jazz Band konserlerine ev sahipliği yapacak. Festival, 10 Ağustos Salı akşamı saat 21.00’de Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın (TUGFO) konseri ile başlayacak.

Sabancı Vakfı’nın ana destekçi olduğu Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen festivaldeki bütün konserler ücretsiz dinlenebilecek. Konserler Ayvalık Amfi Tiyatro, Sabancı Üniversitesi Küçükköy Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi Sahnesi, Cunda Taksiyarhis Kilisesi Rahmi M. Koç Müzesi Bahçesi, Alibey Adası Kültür Merkezi, AIMA Haluk Barutçuoğlu Evi ve Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda müzikseverlerle buluşacak. 10-19 Ağustos tarihlerinde yolu Ayvalık’a düşen gezginler, festival detaylarını Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA-AKSV) sosyal medya hesaplarından takip edebilir.

YETENEKLİ GENÇLER AMFİ TİYATRODA

Festival, 10 Ağustos Salı akşamı saat 21.00’de Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın (TUGFO) Ayvalık Amfi Tiyatro’da vereceği konserle açılıyor. 2007 yılında, türünün ülkedeki ilk örneği olarak Şef Cem Mansur tarafından kurulan ve 16-22 yaşları arasındaki müzisyenlerden oluşan TUGFO her yaz, alanlarındaki en iyi eğitmenlerin yönetiminde üç haftalık bir hazırlık dönemi sonrasında Türkiye’de ve yurtdışında bir dizi konser veriyor. TUGFO, Şef Cem Mansur yönetiminde vereceği Ayvalık 7. AIMA Müzik Festivali açılış konserinde G. Rossini’nin, M. Ravel’in ve F. Mendelssohn’un yapıtlarını yorumlayacak.

A CAPELLA BOğAZİÇİ’NDEN İKİ YENİ ESER

Ödüllü vokal grubu A Capella Boğaziçi grubu da festivalde sahne alacak. 2002’de Boğaziçi Üniversitesi’nde, içlerinde halen grubun üyesi olan Ali Göktürk ve Recep Gül’ün de bulunduğu 5 yetenekli solist tarafından kurulan A Capella Boğaziçi, Canan Özgür (soprano), Cansın Hazan Bayrak (alto), Recep Gül (tenor, müzik direktörü/şef), Fehmi Cesur Özdemir (bariton, vokal perküsyon) Ali Göktürk’ten (bas) oluşuyor. Grup; eşsiz performansıyla 14 Ağustos Cumartesi akşamı saat 19.00’da Cunda Taksiyarhis Kilisesi Rahmi M. Koç Müzesi Bahçesi’nde müzikseverlerle buluşacak. İki eseri ilk kez yorumlayacak grup konserinde Makedonya, Yunanistan, Karadeniz, Anadolu, Rumeli, Ege, Batı Asya halk şarkılarının yanı sıra 12. yüzyıl Endülüs Nihavend Muvaşşahı ve 19. yüzyıl Klasik Türk Müziği örneklerini de seslendirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN