İsmail Güneş’in filmi Montreal’in ‘en iyiler’ seçkisinde

İsmail Güneş’in filmi Montreal’in ‘en iyiler’ seçkisinde

Yönetmen İsmail Güneş’in Ateşin Düştüğü Yer filmi, dünyanın saygın film festivallerinden Montreal Film Festivali tarihinin ‘En İyi 20 Film’ listesine seçildi. Film, diğer yapımlarla birlikte eylül ayında tarihi Imperial Cinema’da gösterilecek.

SALİHA SULTAN

Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinden İsmail Güneş’in ‘Ateşin Düştüğü Yer’ filmi, Montreal Film Festivali’nin ‘En İyi 20 Film’ seçkisine girdi. Film, 43 yıllık festival boyunca ödül almış yapımlar arasından yapılan özel seçki kapsamında, 20-29 Eylül tarihleri arasında tarihi Imperial Cinema Salonu’nda gösterilecek.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ KONU ALIYOR

Güneş’in aynı zamanda senaryosunu da yazdığı 2012 yapımı film Montreal Film Festivali'nde aynı yıl 'En İyi Film' ve FIPRESCI ödüllerini kazanmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteklediği film, bir gazetenin üçüncü sayfa haberinden yola çıkarak günümüz Türkiye’sinin kanayan yaralarından kadına yönelik şiddeti merhamet ve pişmanlık ekseninde bir baba-kız ilişkisi üzerinden izleyiciye aktarıyor.

16.jpg

Başrollerini Hakan Karahan, Yeşim Ceren Bozoğlu ve Elifcan Ongurlar, Abdullah Şekeroğlu’nun paylaştığı Ateşin Düştüğü Yer filminin senaristliğini ve yönetmenliğini İsmail Güneş, yapımcılığını Baran Seyhan ve Aynur Güneş üstleniyor. ‘Ateşin Düştüğü Yer’, 85. Akademi Ödülleri'nde Türkiye tarafından yabancı dilde en iyi film dalında Oscar aday adayı olarak de gösterilmişti.

gunes.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN