Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Almanya'dan henüz ses yok

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Almanya'dan henüz ses yok

Avrupa'da 'ikinci dalga' korkusu yaşanırken, Türkiye başta Almanya olmak üzere birçok ülkenin yasak listesinde. Diplomatik çabaların da yürütüldüğü Almanya için Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy 'İngiltere uçuşları açtı, gelişler var. Ancak Almanya'dan henüz ses yok. Türkiyesiz turizm olmayacağını dünya biliyor' dedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleşen turizm faaliyetleri hakkında son bilgileri paylaşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "En önemlisi Rusya açıldı. Bu da Antalya merkezli çok önemli bir gelişme. Ağustosun 10’undan sonra charter uçuşlar da başlayacak. Böylece oteller açılıyor. Yükselişe geçeceğiz.” dedi.

"TÜRKİYESİZ TURİZM OLMAYACAĞINI DÜNYA BİLİYOR"

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge'ye konuşan Ersoy "İngiltere uçuşları açtı. Gelişler var. Ancak Almanya’dan henüz ses yok. İspanya’da salgın oranı yükselince turizm sıkıntıya girdi. Türkiyesiz turizm olmayacağını dünya biliyor. Avrupa biliyor. Rusya, Ukrayna çok büyük potansiyel. Özellikle sertifikasyon çalışmamız dünyada ses getirdi. Bunu devam ettireceğiz" diye konuştu.

"UMARIM KAYIPLARI AĞUSTOS'TA TELAFİ EDERİZ"

Ersoy şöyle devam etti: "Şu anda turistik bölgelerde, konaklama alanlarında pandemiye karşı önlemleri denetlemek için muazzam bir mücadele yürütüyoruz. Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, belediyeler ve biz denetleme yapıyoruz. Konaklama tesisleri çok özen gösteriyor. Umarım kayıp ayları Ağustos'la birlikte büyük oranda telafi edeceğiz."

NE OLMULTU?

AB Konseyi, üçüncü ülkelerden zorunlu olmayan seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının tavsiye edildiği ülkeler listesini güncellemişti.

Listeye göre, salgın tedbirleri kapsamında Mart ayında kapatılan AB'nin dış sınırları, önceki listede olduğu gibi Avustralya, Kanada, Japonya, Gürcistan, Fas, Yeni Zelanda, Ruanda, Güney Kore, Tayland, Tunus ve Uruguay'a kademeli olarak açılacak.

AB ülkelerinin vatandaşlarına seyahat izni vermesi halinde Çin'e de kısıtlama uygulanmayacak.

Önceki listede seyahat kısıtlamasının kaldırılması tavsiye edilen Cezayir'e ise AB sınırları yeniden kapatılacak.

Türkiye, ABD, Rusya, Brezilya, Hindistan, Sırbistan ve Karadağ gibi ülkelere AB ülkelerinin seyahat kısıtlamaları devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN