Kuruluş Osman ne zaman başlayacak? Cüneyt Arkın Kuruluş Osman'da mı oynayacak?

Kuruluş Osman ne zaman başlayacak? Cüneyt Arkın Kuruluş Osman'da mı oynayacak?

Kuruluş Osman hayranları ikinci sezonu sabırsızlıkla bekliyor. Yeni isimlerin katılacağı ikinci sezonda dizinin kaliteyi son noktaya taşıyarak reyting anlamında ise rekor kırması bekleniyor. Peki Kuruluş Osman ne zaman başlayacak? Cüneyt Arkın Kuruluş Osman'da mı oynayacak? Detaylar haberimizde…

Kuruluş Osman 2. yeni sezonu ile bomba gibi geliyor. Yayınlandığı günden itibaren izleyicileri ekran başına kilitleyen dizinin 2. sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Yeni sezonda Ertuğrul Bey'i Ediz Hun' ve Tamer Yiğit'in canlandıracağı idda edilmişti. Aksakallıların reisini de Cüneyt Arkın'ın oynayacağı konuşuluyor. Peki Kuruluş Osman ne zaman başlayacak? Cüneyt Arkın Kuruluş Osman'da mı oynayacak? İşte konuya dair bilgiler…

KURULUŞ OSMAN NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kuruluş Osman’ın yeni sezonunun ne zaman başlayacağı henüz belli olmadı ancak Eylül ayında yayınlanacağı konuşuluyor.

CÜNEYT ARKIN, KURULUŞ OSMAN’DA MI OYNAYACAK?

Cüneyt Arkın, ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman'ın 2. sezonunda Aksakallıların reisi olarak izleyicilerle buluşacak. Seneler tekrardan ekran karşısına geçecek olan Cüneyt Arkın'ın hayat verdiği karakter, Osman Bey'in de kaderini teşkil edecek.

TAMER YİĞİT DE KATILDI

Diriliş Osman'da Engin Altan Düzyatan'ın oynadığı Ertuğrul Gazi karakteri de Kuruluş Osman'da geri dönüyor. Kuruluş Osman'da, Ertuğrul Gazi'nin yaşlanmış haline ise usta oyuncu Tamer Yiğit hayat verecek.

EDİZ HUN İDDİASI

Dizide Engin Altan Düzyatan'ın Ertuğrul Bey'i canlandırması bekleniyor. Fakat Engin Altan Düzyatan'ın yeni bir dizi ile anlaşmasının ardından bu kimin canlandıracağı merak konusu. Son günlerde Yeşilçam'ın usta ismi Ediz Hun'un diziye Ertuğrul Gazi olarak döneceği konuşuluyor.

TURGUT ALP KURULUŞ OSMAN'A DAHİL OLACAK MI?

Cengiz Coşkun'un canlandırdığı Turgut Alp'in diziye döneceği konuşuluyor.Tarihi kaynaklarda Osman Gazi'nin fetihleri esnasında Turgut Alp'in de bulunduğu görülüyor. Fakat konu hakkında henüz bir gelişme yok.

İlk Osmanlı kaynaklarındaki rivayetlere göre Osman Bey'in yanında bulunmuş ve Yarhisar'ın alınmasına katılmış, ardından İnegöl'ün fethinde bulunmuştur.

Bununla birlikte ilk Osmanlı kronikleri yanında bazı Bizans kaynaklarında çeşitli askeri faaliyetleri dolayısıyla adı anılır. İsmindeki Alp kelimesi bir unvandır ve muhtemelen onun veya babasının Selçuklu Devleti'nin hizmetinde söz sahibi olduğuna gösterir.

Kaynaklarda Turgut Alp'in şehri korurken Osman Bey'in de yardıma geldiği bilinir. Yine İnegöl'ün fethi esnasında şehrin tekfuru Aya Nikola'nın Türkler'e karşı düşmanca hareketleri sebebiyle idam edildiği ve şehrin yönetiminin Turgut Alp'e verildiği gösterilir..

.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN