Kuş sürüsüne çarpan THY kargo uçağı zorunlu iniş yaptı

Atatürk Havalimanı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne çarpan THY'nin B777-F tipi kargo uçağı, Atatürk Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 08.40'da Almatı seferini yapmak üzere kalkan THY'ye ait TK-6220 sefer Boeing 777 tipi kargo uçağı, kısa bir süre sonra kuş sürüsüne girdi. Gövdesinde hasar meydana gelen kargo uçağı Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. 

basliksiz-2.jpg

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan THY'ye ait TK-6220 sefer Boeing 777 tipi kargo uçağı saat 08.40'da Almatı seferini yapmak üzere havalandı. Uçak havalandıktan bir süre sonra kuş sürüsüne girdi.

kus-surusune-carpan-thy-kargo-ucagi-acil-inis-yapti2.jpg

Olay sonrası uçağın burun ve gövde kısmında hasar meydana geldi. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesiyle irtibata geçerek acil iniş izin istedi. Bunun üzerine Boeing 777 tipi uçak yakıt boşatmak için havada tur attı. Yakıt boşaltan uçak daha sonra Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçak seferden alınarak bakım için hangara çekildi. 

kus-surusune-carpan-thy-kargo-ucagi-acil-inis-yapti1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN