Kuşadası'nda yapılması planlanan yat limanının ÇED raporu için karar çıktı

Kuşadası'nda yapılması planlanan yat limanının ÇED raporu için karar çıktı

Kuşadası'nda yapılması planlanan yat projesinin ÇED raporunun iptal edilmesi için açılan davada karar çıktı. Mahkeme ÇED raporunu iptal etti.

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Güzelçamlı Mahallesi'nde Dilek Yarımadası Milli Parkı yer alıyor. Burada yapılması planlanan 'Yat Limanı, Feribot Yanaşma Yerleri Yapımı ile Balıkçı Barınağı Kapasite Artırımı Projesi' için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararının iptal edilmesi adına açılan davada karar açıklandı.

ed1.jpg

ÇED RAPORU İPTAL EDİLDİ

Mahkeme ÇED raporunu iptal etti. Çevre gönüllüleri mahkemenin kararını sevinçle karşıladı. 
Aydın İdare Mahkemesi’ne açılan davada savunma yapan Avukat Dr. Bülent Tokuçoğlu, Dilek Yarımadası Milli Parkı bölgesinde bulunan projenin imar planlarıyla birlikte birçok ulusal ve uluslararası yasaya da aykırı olduğu şeklinde savunma yaptıklarını belirterek verilen kararın Kuşadası için önemli olduğunu vurguladı. 

7ed61474-9f75-45e1-a61d-bea2059c68d8.jpg
Avukat Dr. Bülent Tokuçoğlu

'MİLLİ PARK'IN KORUNMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

Gerçekleştirilmesi amaçlanan proje ile barınağın 100 tekne kapasitesinden 200 tekne kapasitesine çıkarılması, üç adet feribot yanaşma yeri ve 200 tekne kapasiteli yat limanı inşa edilmesi planlandığı ifade edilerek, ÇED raporuna itiraz ettiklerini söyleyen Avukat Tokuçoğlu, konuşmasında “ÇED kararının iptal edilmesinin Güzelçamlı ve Millli Park’ın doğal ve tarihi güzelliğinin korunması adına çok önemli bir kazanım oldu" ifadelerine yer verdi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN