Kütahya’da yaban hayvanlarının beslenme anları fotokapana takıldı

Kütahya’da yaban hayvanlarının beslenme anları fotokapana takıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şube Müdürlüğü, zorlu kış şartlarında yaban hayvanlarının aç kalmasını önlemek amacıyla doğaya yem bırakma çalışmalarını aralıksız sürdürürken, yemlerin yaban hayvanları tarafından tüketilmesi ise kameralara yansıdı

Kütahya’da yemlemelerin yapıldığı yerlere kurulan fotokapanlardan elde edilen görüntülerde bırakılan yemlerin kızıl geyik ve yaban tavşanı tarafından yenildiği görüldü. Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şube Müdürlüğü, 2020 yılı başlangıcından bu yana doğaya toplamda 10 bin 480 kilo yonca balyası, 7 bin 850 kilo buğday ve 750 kilogram pazar artığı bırakıldığını açıkladı. Yemleme çalışmalarının devam edeceğini belirten yetkililer, ”Fotokapanlara takılan görüntüler Şube Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı çalışmaların amacına ulaştığını göstermektedir” dediler.

KÜTAHYA/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN