Sucuğa kadın eli değdi

Sucuğa kadın eli değdi

Kütahya’nın Simav ilçesinde, yörenin organik baharat ve sarımsağının kullanılarak yapılan sucuk imalatına kadın eli değdi

c Sucuk imalatçısı Hamza Önen’nin eşi Şüheda Önen, Kurban Bayramında eşine yardımcı olduğunu belirterek, sucuk imalatını severek yaptığından, bu işin zor olmadığını ifade etti. Önen, “Müşterilerimiz eti getirdiklerinde baharatla karıştırıp dinlendiriyoruz. Baharatlı eti makineden geçirip bir gece beklettikten sonra, özel hazırlanan bağırsak içine dolduruyoruz” dedi.Sucuk imalatına yardımcı olan Cemile Kaman, “Simav sucuğunun tüm malzemeleri organiktir. Lezzeti tartışılmaz” diye konuştu.Sucuk imalatçısı Hamza Önen, Simav sucuğunun doğal olarak, hiçbir kimyasal katkı kullanılmadan imal edildiğini, karışımında kaya tuzu kullanıldığını ifade etti. Önen, “Sucuk yapımı için getirilen etler, öncelikle 24 saat soğutucu dolapta bekletilir. Organik olarak kullandığımız baharat ve sarımsak ile makinede çekme işlemi yapıyoruz. Simav sucuğunun lezzet farkı bu organik imalattan geliyor. Sarımsağı kendi tarlamızda yetiştiriyoruz. Organik malzeme kullandığımız için, ilçe dışından gelen müşterilerimizin bizi tercih ediyorlar. Toplu bir çalışmanın ürünü olan Simav sucuğuna çok emek veriyoruz” diye konuştu.Sucuk yaptırmak için gelen İsmail Başal, kurban etinin hayır olarak dağıtımı yapıldıktan sonra, kendilerine kalanları organik malzeme kullanılan sucuk yaptırdıklarını belirtti. Başal, “Simav’daki sucuk yapımında, kullanılan baharat ve malzemelere özen gösteriliyor, daha lezzetli oluyor. Simav sucuğunun kalitesini çok beğeniyorum, herkese tavsiye ediyorum” dedi.

KÜTAHYA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN