Kütahya'da 5 aylık bebek koronavirüsü yendi

Kütahya'da 5 aylık bebek koronavirüsü yendi

Kütahya'da koronavirüs (coronavirüs) teşhisi konulan 5 aylık bebek iki aylık tedavinin ardından iyileşti.

Kütahya'da iki ay önce yüksek ateş ve solunum sıkıntısı çeken A.S.'yi, ailesi Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

45 GÜN SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI KALDI

Tetkikler sonucu Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine A.S. yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Solunum cihazına 45 gün bağlı kalan A.S. yaklaşık iki ay süren tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Gazetecilere açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Orhan Özatik, hastane personelinin hastaların şifa bulması için fedakarca gece gündüz çalıştığını söyledi.

"BÜYÜK BİR MORAL KANAĞI OLDU"

Zor süreçte mutlu bir gelişme yaşandığını belirten Özatik, "Bebeğin sağlığına kavuşması bizim için büyük bir mutluluk ve moral kaynağı oldu." dedi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Özsoy da bebeğin şimdiye kadarki en küçük Kovid-19 hastası olduğunu ifade etti.

Sağlığına kavuşan A.S. sağlık personelinin alkışları eşliğinde annesine verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN