Kuveyt'e giden 3 İran vatandaşında koronovirüs tespit edildi

Kuveyt'e giden 3 İran vatandaşında koronovirüs tespit edildi

Son dakika haberi... Kuveyt, İran'ın Meşhed kentinden gelen 3 kişide koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Bahreyn de İran'dan dönen bir kişide koronavirüs görüldüğünü ve bunun ülkede tespit edilen ilk vaka olduğunu duyurdu. İran'da da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi, virüsün bulaştığı kişi sayısı da 47 oldu. İran'ın yarı resmi haber ajansı İLNA da sadece ülkenin Kum kentinde koronavirüsü nedeniyle 50'den fazla kişinin öldüğünü duyurdu. Tahran yönetimi ise İranlı milletvekilinin iddiasını yalanladı. Irak'ta da ilk kez koronavirüs vakası tespit edildi, virüs Necef kentindeki İranlı bir öğrencide görüldü.

Kuveyt Sağlık Bakanlığı, İran'ın Meşhed kentinden gelen 3 kişide yeni tip koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İran'ın Meşhed kentinden gelen kişilere yapılan ilk test sonucuna göre 53 yaşındaki bir Kuveyt vatandaşı ile 61 yaşındaki bir Suudi Arabistan vatandaşının yanı sıra Kuveyt'te yaşayan 21 yaşındaki vatansız (haymatlos) bir kişide Kovid-19 tespit edildiği belirtildi.

İRAN'DAN 800 VATANDAŞI TAHLİYE ETTİ

Açıklamada ayrıca söz konusu kişilerin sağlık ekipleri tarafından sürekli gözetim altında tutulduğu vurgulandı.

Kuveyt, Kovid-19 nedeniyle ölümlerin yaşandığı İran'dan dün yaklaşık 800 vatandaşını tahliye etmişti.

BAYREYN İLK VAKA!

Bahreyn Sağlık Bakanlığı da İran'dan dönen bir kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) görüldüğünü ve bunun ülkede tespit edilen ilk vaka olduğunu duyurdu.

Bahreyn resmi ajansı BNA'da yer alan habere göre, İran'dan dönen bir kişi, virüs belirtilerinin ortaya çıkması üzerine Selmaniye bölgesindeki İbrahim Halil Kanu Sağlık Merkezi'nde karantina altına alındı.

Sağlık Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına dayandırılan haberde, bunun ülkedeki ilk vaka olduğu ifade edildi.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI 12'E YÜKSELDİ

İran'da da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi, virüsün bulaştığı kişi sayısı da 47 oldu.

İran devlet televizyonunda yayınlanan habere göre, Sağlık Bakanı Said Nemeki, Kovid-19 vakalarına ilişkin Meclis'e bir rapor sundu.

Nemeki'nin sunduğu raporda, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye, virüsün bulaştığı kişi sayısının da 47'ye çıktığı belirtildi.

"SADECE KUM'DA 50 FAZLA KİŞİ ÖLDÜ"

İran'ın yarı resmi haber ajansı İLNA da sadece ülkenin Kum kentinde koronavirüsü nedeniyle 50'den fazla kişinin öldüğünü duyurdu.

İran Meclisi'ndeki Kum Milletvekili Ahmed Emirabadi, kentte son 2 hafta içinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 50 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

İranlı İşçiler Haber Ajansı'na (ILNA) göre, Meclis'te milletvekillerine hitaben eden Emirabadi "Kum kentinde son 2 haftada Kovid-19 nedeniyle 50 kişi öldü. Sağlık Bakanı kusurludur." dedi.

"KUM'DA DURUM İYİ DEĞİLDİ, MASKE DAHİ YOK"

Söz konusu virüsün Kum kentinde 3 hafta önce tespit edildiğini ileri süren Emirabadi, konuyla ilgili resmi açıklamanın geç yapılmasını eleştirdi.

Kum'da Kovid-19 ile mücadelede yetersiz kalındığını söyleyen Emirabadi, şunları kaydetti:

"Kum'da durum iyi değil. Virüs bulaşmış hastalarla ilgilenen hemşirelerde hastalıktan korunacak özel giysi bulunmuyor. Hemşireler hastalara korkarak yaklaşıyor. Hastalığı tespit edecek yeterli kit bulunmuyor. Birçok eczanede maske dahi yok."

"250 KİŞİ DE KARANTİNA ALTINDA"

Sağlık Bakanı Said Nemeki'den, Kum kentinin karantina altına alınmasını talep ettiğini aktaran Emirabadi "Sağlık Bakanı'na 'Halka neden yalan söylüyorsunuz?' dedim" ifadesini kullandı. Emirabadi ayrıca Kum'da 250 kişinin karantina altında olduğunu kaydetti.

TAHRAN'DAN 'KUM İDDİASI'NA YALANLAMA

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii "Kum kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 50 kişinin hayatını kaybettiği" yönündeki iddiaları yalanladı.

İran Yargı Erki'ne bağlı haber sitesi 'mizanonline' göre, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında Rebii, "Kovid-19 nedeniyle dün 4 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 12'ye yükseldi.

Kum'da Kovid-19 nedeniyle 50 kişinin öldüğü yönündeki iddialar yalan, gerçeği yansıtmıyor" dedi.

IRAK'TA İLK KEZ KORONAVİRÜS ÇIKTI

Irak'ta da ilk kez koronavirüs vakası tespit edildi, virüs Necef kentindeki İranlı bir öğrencide görüldü.

Necef Sağlık Dairesi Başkanı Rıdvan Kindi, yaptığı basın açıklamasında, kentte dini bilimler alanında eğitim alan İran uyruklu bir öğrencide yapılan tetkikler neticesinde Kovid-19 tespit edildiğini söyledi.

Kindi, öğrencinin hastaneye kaldırılarak, karantina altına alındığını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN