KYK 3. yedek yerleştirme yurt sonuçları belli oldu! 2019 KYK ek yurt sonuçları sorgulama ekranı

KYK 3. yedek yerleştirme yurt sonuçları belli oldu! 2019 KYK ek yurt sonuçları sorgulama ekranı

KYK 3. yedek yerleştirme sonuçları ve detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. 2019 KYK ek yurt sonuçları Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden duyuruldu. DGS ya da yatay geçişle gelen, yurt dışından gelen ve uluslararası öğrenciler için yurt başvuruları ilerleyen günlerde alınacak.

KYK 3. yedek yerleştirme sonuçları açıklandı. KYK ek yurt başvuru sonuçları sorgulama sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtları için başvuruda bulunan binlerce öğrenci için yedek yerleştirme sonuçları belli oldu. 

Sonuçların açıklanmasının ardından yerleşemeyen adaylar için yedek yerleştirmeler başladı. KYK 3. yedek yerleştirme işlemleri ile ilgili detaylar haberimizde... 

KYK 3. YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

KYK 3. yedek yerleştirmeleri bugün yapıldı ve sonuçlar erişime açıldı. Öğrenciler sonuçlara https://sonuc.kyk.gov.tr/adresinden ulaşabilir. Sonuçlar, öğrencilere SMS atılarak da duyurulacak.

KYK EK YURT BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

E-DEVLET KAPISI İLE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURUSU İLERİ BİR TARİHTE ALINACAK OLANLAR

Ek kontenjan ya da özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurt dışı değişim programları, lisans tamamlama, lisansüstü öğrenciler ve ülkemize kendi imkânlarıyla gelen uluslararası öğrenciler için yurt başvuruları ilerleyen günlerde alınacak.

KREDİ/BURS BAŞVURULARI DAHA SONRA ALINACAK

Kredi/burs başvuruları da tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerinin tamamlamasını takiben alınacak.

30 HAZİRAN 2020'DE KAPANACAK

1 Eylül tarihi itibarıyla öğrencilerini karşılayan yurtlar, 30 Haziran 2020 tarihinde hizmete kapanacak. Yaz döneminde yaz okulu, sınav, zorunlu kurs, zorunlu staj vb. sebeplerle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için de nöbetçi yurtlar gençlerin hizmetinde olacak. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmış, yaz aylarında (temmuz ve ağustos) yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmaması karara bağlanmıştı. Buna göre yurtta Temmuz ve Ağustos aylarında yurtta kalmayan öğrenciler yurt ücreti ödemeyecek.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN