KYK yurt 3. yedek yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı | 2015 YURTKUR sonuçları

KYK yurt 3. yedek yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı | 2015 YURTKUR sonuçları

2015 KYK yurt 3. yedek ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlar kyk.gsb.gov.tr adresinden sorgulanabiliyor. KYK yurt 3. yedek yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı ve 2015 YURTKUR sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar haberimizde.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), üniversite öğrencilerinin merakla bekledikleri 3. ek yerleştirme KYK yurt başvurularını sonuçlandırdı. Peki KYK 3. yedek ek yerleştirmede yurt hakkı kazanan üniversite öğrencileri bundan sonra ne yapacak? Yurt yedek listesi nasıl oluşuyor? KYK yurt 3. yedek yerleştirme sorgulama ekranı ve diğer detaylar haberimizde...

2015 KYK YURT 3. YEDEK EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

3. yedek ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Üniversiteyi kazanan öğrencileri yurt kayıtları başladı. Asıl yerleştirme ve ardından yapılan 1. ve 2. ek yerleştirmede de yerleşemeyen öğrenciler şanslarını 3. ek yerleştirme başvurusu yaptı. 2015 KYK yurt 3.yedek ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlar; kyk.gsb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.K YK yurt 3. yedek yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı! 2015 YURTKUR sonuçları

Yurt kayıtları nasıl yapılacak?

YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, yarına kadar "www.turkiye.gov.tr" internet sitesi üzerinden elektronik ortamda kayıtlarını yapabilecek. E-kayıt sistemi, 2015-2016 dönemi için YURTKUR'a asil ve yedek listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kapsıyor. E-devlet üzerinden kayıt yapabilmek için öğrencilerin e-devlet şifresi temin etmesi gerekiyor. Belge göstermek zorunda olan YURTKUR öncelikli öğrenciler e-kayıt sistemine dahil olmayacak.

Yurt ve depozito ücretleri ne kadar?

Özel yetenek, Yüksek Lisans-Doktora, Yatay-Dikey Geçiş, ek kontenjan ve artık yıl öğrencileri için 2015 KYK yurt başvuruları Pazartesi günü başladı. Peki, KYK yurt ve depozito ücretleri ne kadar? 2015-2016 yılı KYK yurt ve depozito ücretleri belli oldu. Yurt ve depozito ücretlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

2015-2016 YILI KYK YURT VE DEPOZİTO ÜCRETLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

Yurt yedek listesi nasıl oluşur?

Yedek listedekilerin yapması gerekenler nelerdir? KYK yurt başvuru sonucu asil ve yedek listeleri açıklandı.Yurda asil listeden yerleşemeyen yedek listede yer alan öğrenciler ne yapmalı?

İlk olarak asil listedeki kişilerin kayıt yaptırma süresinin dolmasını beklemeniz gerekiyor. Onların kayıt yaptırıp yaptırmamasına göre kalacak olan boşluklara göre yedek listeden kişiler asil listeye alınır. Tabi bunun bir süresi vardır ve bunları iyi takip etmeniz gerekir. Yedek ve Asil liste bölge müdürlüğünün panosuna asılır. Aynı şekilde bu liste güncellemeleri de buraya asılır.

Yurtkur tanıtım günleri başlıyor

Üniversiteyi kazanarak başka bir ile giden ve YURTKUR yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler terminallerde ve şehirlerin farklı noktalarına açılan stantlar vasıtasıyla KYK tarafından verilen hizmetler hakkında bilgilendiriliyor. Yurt, Kredi-Burs müracaatları ve son yıllarda KYK' nın büyük önem verdiği eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler hakkında bilgi veren KYK çalışanları, öğrencilerin bu konulardaki sorularını cevaplıyor. Öğrencilere stantlarda YURTKUR hizmetlerinin anlatıldığı hizmet kılavuzu, geldiği ilin yurt bilgilerinin yer aldığı broşür de veriliyor.Uygulama önümüzdeki günlerde de devam edecek.
Terminallerde stantları gören ve ziyaret eden gençler uygulamayı çok faydalı bulduklarını belirterek bu uygulamasından dolayı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na teşekkür ettiler.

Kayıtlar sadece e-devlet üzerinden yapılacak

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu e-kayıt sistemi, bu dönem tüm yurtlarda uygulanıyor. Bu kapsamda, 4 Eylül 2015 tarihinden itibaren 11 Eylül'e kadar YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler "www.turkiye.gov.tr" internet sitesi üzerinden kayıtlarını yapabilecek. Bu uygulamanın amacı yurtlara kayıt yaptırmak için bulunduğu ilden kazandığı yurda gitmek zorunda kalan öğrencilerimizi ekonomik olarak rahatlatmak ve onlara zaman tasarrufu sağlamaktır.
Uygulama, 2015-2016 dönemi için YURTKUR'a asil ve yedek listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kapsayacak.
E-devlet üzerinden kayıt yapabilmek için öğrencilerimizin e-devlet şifresi temin etmesi gerekmektedir.

KYK burs ve kredi başvuruları Ekim'de başlayacak

Başvuru takvimi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, KYK yurtlarına başvuruların başladığı hatırlatarak, kredi-burs başvurularına ilişkin şu bilgilerine yer verildi:

“Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde www.kyk.gov.tr internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır."

Bakanlıktan verilen bilgiye göre 2015 yılı itibarıyla 1.002.222'si öğrenim kredisi, 373.548 'si burs olmak üzere toplam 1.375.770 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100'e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor.

İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor

Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor.

Beslenme yardımı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere barınma, kredi ve burs imkânının yanı sıra beslenme yardımı da yapıyor. KYK yurtlarında kalan öğrenciler ayda 240 lira beslenme yardımı alıyor.
KYK yurt sonuçlarını haberimizden öğrenebilirsiniz. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrenciler hazırlıklarını tamamlıyor. Daha önce açıklanan KYK yurt sonuçlarının ardından boş kontenjanlar için gerçekleştirilen başvuru sonuçları da açıklandı. Öğrenciler KYK yurt ek yerleştirme sonuçlarını öğrenebilecekler. Sizler de KYK yurt ek yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

 

 
 
 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN