KYK yurt kayıtları ne zaman? KYK yurt kaydı için gerekli belgeler 2019

KYK yurt kayıtları ne zaman? KYK yurt kaydı için gerekli belgeler 2019

KYK yurt kayıtları tamamlandı. İlk KYK yedek yerleştirme tarihi 5 Eylül olarak açıklandı. 1 Eylül'de hizmet vermeye başlayan KYK yurtları ile ilgili KYK kaydı için gerekli belgeler araştırılıyor. Yedek yerleştirme tarihleri, yurt kaydı için gerekli belgeler, başvuru tarihleri ve tüm detaylar haberimizde...

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün yurt başvuru süreci 26 Ağustos 2019'da sona ermişti. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra 12 farklı kamu kurum ve kuruluşu, beyanları değerlendirdi ve sonuçlar açıklandı.

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurtlarında barınmak için belirlenen tarihlerde müracaat eden öğrencilerden yurda kesin kayıtta istenen belgeleri ve KYK yurt kayıtlarının e-devlet'ten nasıl yapılacağı ile ilgili bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

KYK YEDEK YERLEŞTİRME TARİHLERİ

KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından ilk üç yedek yerleştirme tarihleri de belli oldu. Tarihler şu şekilde:

İlk yedek yerleştirme - 5 Eylül,

İkinci yedek yerleştirme - 9 Eylül,

Üçüncü yedek yerleştirme - 12 Eylül

Yedek yerleştirme işlemleri bu tarihlerden sonra da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edilecek.

YURTLAR O 1 EYLÜL-30 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA AÇILIYOR

KYK, bir yeniliğe daha imza atarak yurtların açılış-kapanış tarihlerini sabitledi. Üniversitelerin akademik takvimlerine göre her yıl farklı tarihler arasında hizmet veren yurtlar artık her yıl 1 Eylül-30 Haziran tarihleri arasında hizmet verecek.

1 Eylül tarihi itibarıyla öğrencilerini karşılayacak olan yurtlar, 30 Haziran 2020 tarihinde hizmete kapanacak. Yaz döneminde yaz okulu, sınav, zorunlu kurs, zorunlu staj vb. sebeplerle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için de nöbetçi yurtlar gençlerin hizmetinde olacak.

İşte KYK 2019 -2020 KYK yurt kayıt başvuru belgeleri ve evrakları..

KYK YURT KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER 2019

KYK yurtlarında barınmak için belirlenen tarihlerde müracaat eden öğrencilerden yurda kesin kayıtta istenen belgeler şöyle:

1 . Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin) Şehit ve gazi çocuğu, gaziler (Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınan belge (Seyahat Kartı dahil) veya Sosyal Güvenlik Kurumundan ilgili kanun maddelerine göre aylık bağlandığını gösterir belge)

% 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler (İlgili kurum ve kuruluşlardan alınacak belge)

Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)

Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)

Gönüllü güvenlik korucusu olarak çalışan ve çalışırken vefat edenlerin, gönüllü güvenlik korucusu olarak emekliye ayrılan ve emekliye ayrıldıktan sonra vefat edenlerin çocukları (İlgili kurum ve kuruluşlardan alacakları belge)

2 . 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Veli/Vasi İzin Belgesi

3 . % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)

4. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir. 

5. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

6. Yükseköğrenim programına kayıt olduğunu gösterir belge

KYK YURTLARI BAŞVURU ŞARTLARI

1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

2. Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası http://sonuc.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

3. Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,

4. ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, 

5. Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN