La Casa De Papel 5. sezon ne zaman? Senarist yeni sezon tarihini açıkladı!

La Casa De Papel 5. sezon ne zaman? Senarist yeni sezon tarihini açıkladı!

Online dizi-film platformu Netflix'in fenomen dizisi La Casa De Papel'in merakla beklenen 5. sezonunun çekimleri tamamlandı. 10 bölüm olarak yayınlanacak yeni sezonun ilk 5 bölümü 3 Eylül 2021 günü, son 5 bölümü 3 Aralık 2021 günü Netflix'te izleyicisiyle buluşacak. İşte, La Casa De Papel 5. kısım fragmanı...

ABD merkezli Netflix'in en çok izlenen İngilizce olmayan yapımı La Casa de Papel, bu yılın sonunda yayınlanacak 5. sezonla birlikte 'büyük final' yaparak sona erecek. Yeni sezon çekimleri 14 Mayıs 2021 günü tamamlanan İspanyol dizisi, geçmiş sezonlardan farklı olarak iki parça halinde yayınlanacak.

LA CASA DE PAPEL 5. YENİ SEZON FRAGMANI

LA CASA DE PAPEL 5. YENİ SEZON NE ZAMAN?

İspanya Merkez Bankası'na ve darphanesine düzenlenen soygunu konu edinen La Casa de Papel'in 5. sezonu 10 bölüm olarak yayınlanacak. Yeni sezonun ilk 5 bölümü 3 Eylül 2021 günü, son 5 bölümü ise 3 Aralık 2021 günü Netflix içerik kütüphanesine eklenecek.

Dizinin senaristi ve yönetmeni Alex Pina, diziyle ilgili yaptığı son açıklamada şunları söyledi:

"Salgının ortasında 5. sezonu yazmaya başladığımızda, on bölümlük sezondan bekleneni değiştirmemiz gerektiğini hissettik ve ilk ciltte sezon finali veya dizi finali hissini yaratmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Son derece agresif bir tarzda çalışmaya karar verdik ve Çete’yi işin başına getirdik. 2. ciltte daha çok karakterlerin duygusal durumuna odaklanıyoruz. Bizi doğrudan ayrılmalarına bağlayan duygusal haritalarında bir yolculuğa çıkıyoruz."

LA CASA DE PAPEL 5. YENİ SEZON KONUSU NE?

La Casa de Papel'in yeni sezonunda soygun hikayesi yerini bir intikam hikayesine bırakacak. Daha önce soygun için bir araya gelen ekip bu kez Nairobi'nin intikamını almak için toplanacak. Dizinin senaristi Alex Pina, artık satranç oyununun yerini bir savaş stratejisine bırakacağını söylüyor. Pina, intikam arzusunun aksiyon dozunu daha da artıracağını ve son sezonun bugüne kadar çektikleri en heyecan dolu sezon olacağını ifade ediyor.

SIERRA, BERLİN'İN ESKİ EŞİ Mİ?

4. sezonda maalesef Nairobi ölmesi diziyi takip edenleri çok üzdü. 5. sezonda Profesör'ün ve Sierra'nın ölmeleri beklenmiyor hatta Sierra'yla ilgili pek çok teori var. Zeki Profesör zor durumlarda zor kararlar alabiliyor. Hamile olan Sierra'nın bebeğini doğurmasına yardım edebilir ve ona bir kaçış planı teklif edebilir ve Sierra'yı bir tehdit olmaktan çıkarabilir.

Hatta Profesör'ün kardeşi Berlin'in eski karısı Tatiana ile Sierra'nın aynı kişiler olduğu bile iddia ediliyor. Belki de Sierra da Lizbon gibi taraf değiştirip takıma katılabilir. Senarist Alex Pina, yeniden ilham gelirse La Casa De Papel 5. sezonda da izleyicileri şaşırtmayı başarabilir ve rekor kırmaya devam eder. Öte yandan Sierra'nın 'Paris' adıyla Profesör'ün soygun ekibine katılacağı da dedikodular arasında yer alıyor.

casapapeljpg-1-horz.jpg

LA CASA DE PAPEL BİTİYOR MU?

La Casa de Papel 2021 yılında yayınlanacak 5. sezonla birlikte final yaparak sevenlerine veda edecek. Fakat sevilen dizi, yan türevi (spin-off) dizileriyle karakterlerin maceralarına ortak olmaya devam edebilir. Alex Pina, geçtiğimiz aylarda verdiği bir röportajda La Casa de Papel'in çizgi romanlara oldukça benzer bir kimliği ve ruhu olduğunu, bu yüzden spin-off dizileri gibi pek çok ihtimalin söz konusu olduğunu söyledi.

LA CASA DE PAPEL NASIL İZLENİR?

Fenomen dizi La Casa de Papel ilk sezonundan itibaren Netflix'te yayınlanıyor. Sürükleyici hikayesiyle beğeni toplayan dizi, 5. sezonuyla hem ülkemizde hem de dünya genelinde yine Netflix platformunda yer alacak.

Netflix'in ücretli üyelik gerektiren internet tabanlı dijital bir platform olduğunu hatırlatalım. Aylık ücreti 27 TL ile 55 TL arasında değişiyor, taahhüt şartı bulunmuyor.

LA CASA DE PAPEL 5. YENİ SEZON OYUNCULARI KİMLER?

Ursula Corbero (Tokyo), Alvaro Morte (Profesör), Jaime Lorente (Denver), Miguel Herran (Rio), Esther Acebo (Estocolmo), Itziar Ituno (Raquel Murillo) gibi isimler 5. sezonda da La Casa de Papel oyuncu kadrosunda yer alacak. Öte yandan Miguel Angel Silvestre ve Patrick Criado kadroya katılan yeni isimler olacak.

0be4ae7bd7e192189166cbeb93f82bcd.jpg

LA CASA DE PAPEL KONUSU NEDİR?

'Profesör' lakabıyla bilinen gizemli bir adam yüzyılın en büyük soygununu yapmaya karar verir. Profesör ince eleyip sık dokuyarak ülkenin dört bir yanından kendi alanlarında ünlü kişilerden oluşan bir ekip toplar. Kusursuz bir plan için 5 ay yeterlidir. Bu 5 ayı eve kapanarak, her ihtimali ölçerek, tartarak, planlayarak ve ek planlar yaparak geçirirler. Süre dolduğunda ise ellerinde kusursuza yakın bir plan vardır. Ancak unuttukları bir şey vardır, bir soygunun başarıya ulaşması için kusursuza yakın bir plan kadar ekip de kusursuz olmalıdır.

LA CASA DE PAPEL NEREDE ÇEKİLDİ?

Diziseverlerin ilgiyle takip ettiği La Casa de Papel'in çekimleri İspanya'nın başkenti Madrid'de yapıldı. 4. sezonda İtalya'nın Floransa kentinde geçen sahneler de bulunuyor. Dizide soygunun gerçekleştiği İspanya Darphanesi ve Merkez Bankası sahneleri ise film platolarında hazırlanan özel dekorlarla çekildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN