Lalegül sucuklarından at eti çıktı

Lalegül sucuklarından at eti çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş ürünlerin olduğu listeyi kamuoyuyla paylaştı. Listede Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited Şirketinin 'helal' olarak ürettiği sucuklarda at eti tespit edildiği de açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen ürünlerin ve firmaların listesini kamuoyuyla paylaştı. 91 firmanın yer aldığı listede, Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited şirketinin ürettiği sucuklardan at eti çıktığı belirtildi.

Halkın sağlığıyla oynayarak piyasaya sürülen birçok üründe zehirli maddeler bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 91 firmaya ait 113 üründe taklit, tağşiş ve ilaç etken maddelerini bulunduğunu ve bu firmaların listesini kamuoyuna açıkladıklarını ilan etti.

SUCUKLARDA AT ETİ ÇIKTI

Listede, Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited şirketi dikkat çekti. Şirketin ürettiği sucuklarda at eti bulunduğu belirtildi.

Gazeteci Celal Eren Çelik, bakanlığın yayınladığı listedeki Lalegül detayını sosyal medya hesabından paylaştı.

VATANDAŞIN ŞİKAYETİYLE ORTAYA ÇIKTI

Lalegül firmasının ürettiği sucukları "helal et" diye alıp, ailesine yediren vatandaş yemekten sonra sağlık sorunları yaşadı. Konuyu Bakanlığın ihbar hattına bildirdi. Konuyla ilgili birçok şikayetin daha bakanlığa ulaşmasından sonra yapılan incelemelerde sucukların içinde at eti bulunduğu bildirildi.

At etlerinin kaçak çiftliklerde yapılan sağlıksız kesimler sonrasında elde edildiği ve "merdiven altı" tabir edilen yerlerde sucuk haline getirildiği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN