Las Vegas CES fuarında zihni sinir buluşlar ilgi gördü

Las Vegas CES fuarında zihni sinir buluşlar ilgi gördü

Las Vegas'daki teknoloji fuarı hayranlık yeren yeniliklerin yanında, kullanım alanı şaşkınlık verici lüzumsuz yeniliklere de sahne oluyor. İnsanın bu yeniliklere “Bunu kim ihtiyaç duyar“ diyesi geliyor.

MİKTAT KARAALİOĞLU/ALMANYA

Las Vegas Teknoloji fuarı ziyaretçilerine dahice ve delice buluşlar arasında farklı duygular yaşatan sayısız yeniliğe ev sahipliği yapıyor. Dahice yenilikler hem ilgi hem de müşteri bulurken, delice buluşlar gülme ve şaşırma arasında duygulara sebebiyet veriyor.

KONUŞAN YOGA HALISI

Hindistanlı bir üretici tarafından üretilen Yogifi isimli yoga halısı kullancılara hareketler için uygun müzik sunuyor. Hangi hareketleri yapacağını söylüyor ve sensörler aracılığı ile yanlış yapılan hareketleri uyarıyor. Halıdan alacağı talimatlarla iç huzuru bulacaklarına inananlar için birebir

AYNA AYNA EN GÜZEL KİM

Kendi görünüşlerden memnun olmayanlar için yeni ir Fake-ben yaratan yeni App. Bu appi kullananlar yapay zeka aracılığı ile yüzde 30- 40 daha az kiloya ve adaleli bir vücut yapısına sahip oluyorlar. Yani resim üzerinde. App’i üreten firma bu çakma benin kilo vermek ve sağlıklı yaşamak için bir motivasyon vermesini amaçlıyor. Ancak bu apple elde edilen yeni görünüşü sosyal medyada kullanabilir.

ALIN YAZISINA DİREK MÜDAHALE

Zihinlerde durmaksızın akıp giden düşünceler uykusuz gecelere neden oluyor. Sürekli hareket halinde olduğu için beyin nöron ağlarında ısınmaya neden olan bu düşünceler içi jelle dolu elastik alın bandı ile soğutuluyor. ABD’li bir firma tarafından üretilen EBB Therapeutics beynin düşüncelerle kızışan bölgelerini serinletme vaadi veriyor. Zihinlerdeki fesada alna takılan bir bantla son veriliyor. Alın yazısına müdahale kabiliyetine sahip bir band.

SUYUNU KENDİN ÜRET

Zero Mass Vater isimli bir firma tarafından sunulan bir cihazla hava tanecikleri içinde bulunan gazlardan su üretiliyor. Solar paneller havanın içindeki suyu çekip musluğa aktarıyor. 4 bin Euro verip dört panelle su üretimine başlamak mümkün. Daha fazla su isteyenler her yeni panel için 450 euro ödemek zorunda. Bu paneller hava kirliliğinin yoğun olduğu bölgelerde de kullanılabiliyor. Tam üzerine soğuk su içme potansiyelline sahip bir proje.

MÜZİĞİ İLİKLERİNDE HİSSET

Kulaklıklarda müziği dinleyebiliyoruz ama bu notaları tüm vücudumuzda hissetmemize yetmiyor. Tam da bu noktada Subwoofer Bass Me adı verilen ürün imdada yetişor. Omuza takılan cihaz göğüs kısmına müziğin basını vererek yeni mir müzik tecrübesi yaşanmasına imkan tanıyor. Müzik bana geçti mi geçmedi mi tasası ortadan kalkıyor.

AKILLI PAKET

Amazon’un dünya genelinde kabul görmesiyle dünya Amazon’un ürünlerinin taşındığı karton ve plastik kutu çöplüğüne döndü. Fransız firması Living Packets bu soruna akıllı kargo paketi ile çözüm getirmeyi hedefliyor. Çok kullanışlı paket yenilenebilir ürünlerden imal ediliyor. İçinde bir kamera, tartı, elektronik adres bölümü, tracking Software (GPS takibini sağlıyor), nem, ısı ve sarsıntıları ölçen sensörler bulunuyor. Paketin baterisi 1000 kullanıma kadar yetiyor. Çöp derdi yüksek teknolojik bir paketle son buluyor. Tabi bu paketin ücreti de tüketiciye yönlendiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN