Las Vegas'ta 'çim' yasağı... Kuraklıkla mücadele için düzenleme geliyor

Las Vegas'ta 'çim' yasağı... Kuraklıkla mücadele için düzenleme geliyor

Kuraklıkla mücadele için düzenleme geliyor, Las Vegas kentinde yetkililer üzerinde kimsenin yürümediği dekoratif çimlerin yasaklanmasını istedi.

ABD'nin Las Vegas kentinde dikkat çeken bir talep dile getirildi.

New York Post'un haberine göre, Güney Nevada Sular İdaresi yönetim kurulu, dekoratif çimlerin yasaklanması için Nevada eyalet yasama meclisine dilekçe verdi.

KİLOMETRELERCE 'İŞLEVSİZ ÇİMLER'

Çimlerin, kaktüs gibi kuraklığa dayanıklı peyzaj düzenlemesine göre 4 kat daha fazla su gerektirdiğini kaydeden yönetim kurulu, Las Vegas'ta üzerinde kimsenin yürümediği yaklaşık 21 kilometre karelik 'işlevsiz çim' olduğu değerlendirmesinde bulundu. 

Tamamen 'kozmetik' olarak değerlendirilen yeşilliklerin ortadan kaldırılmasının, her gün kişi başına yaklaşık 53 litre su tasarrufu sağlayacağını belirten yönetim kurulu, süs çimlerinin yasaklanmasını talep etti.  

"AYAK BASAN TEK İNSAN..."

Clark County bölgesi yetkililerinden Justin Jones, yaptığı açıklamada "Bir kara yolu sisteminin ortasındaki çimlere ayak basan tek insan, çimleri kesen insandır" dedi.

Çöl bölgesindeki sınırlı su kaynağı nedeniyle otların süs olarak kullanılmasına tepki gösteren Jones, konut sahiplerine, teklif ettikleri mevzuatın bahçelerini hedef almayacağına dair güvence verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN