LGP'li araçlar kapalı otoparka girebilir mi 2020? Bakanlıktan LPG'li araç sahiplerine müjde!

LGP'li araçlar kapalı otoparka girebilir mi 2020? Bakanlıktan LPG'li araç sahiplerine müjde!

'LPG'li araçların kapalı otopark yasağı kalktı mı?' sorusunun yanıtı merak edilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan otopark yönetmeliği düzenlemesiyle ilgili açıklama geldi. Bilindiği üzere, patlama riskinden dolayı içinde LPG (otogaz) tüpü bulunan araçların kapalı otoparklara girmesi yasak. Bu kısıtlamanın kaldırılmasına ilişkin düzenlemelerde sona gelindi. İşte, 'LPG'li araçlar için kapalı otopark yasağı düzenlemesinde son durum'...

'LGP'li araçlar kapalı otoparka girebilir mi 2020?', 'LPG'li araçların kapalı otopark yasağı kalktı mı?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Sıvılaştırılmış petrol gazı (Liquified Petroleum Gas - LPG) ile çalışan araçların kapalı otoparklara giriş yasağının kaldırılması ile ilgili talepleri değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, düzenlemede sona geldi. İşte, 'otogazlı (LPG'li) araçlar için kapalı otopark yasağı ile ilgili bilgiler'...

LPG'Lİ ARAÇLAR KAPALI OTOPARKA GİREBİLİR Mİ?

'Otogaz' olarak da bilinen 'LPG' (Liquified Petroleum Gasile - Sıvılaştırılmış Petrol Gazı) ile çalışan araçların kapalı otoparklara giriş yasağı kaldırılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, otopark yönetmeliği düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurum, şunları söyledi:

* Muayeneleri yapılan, uygun olan LPG'li araçlar AVM otoparklarına girebilecek.

* LPG'li araçlar için otopark şartlarını sağlayan AVM'leri ilan edeceğiz. Otoparklar 'LPG'li araçlara uygundur' şekliyle belgelendirilecek.

LPG'Lİ ARAÇLARIN KAPALI OTOPARK YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, LGP'li araçların kapalı otoparklara giriş yasağının kaldırılacağını açıklamasının ardından, bu kararın ne zaman yürülüğe gireceği araç sahipleri tarafından merak edildi.

Yasak kararının fiili olarak ne zaman kalkacağına dair gün belirtilmedi. Eylül ayı bitmeden yasağın kalkması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN