LGS 2. tercihler ne zaman? 2020 LGS ikinci tercih tarihleri

LGS 2. tercihler ne zaman? 2020 LGS ikinci tercih tarihleri

10 Ağustos itibarıyla açıklanan LGS tercih sonuçlarından sonra gözler 2. tercihlere çevrildi. Sınav sonucundan aldığı puana göre bir yere yerleşemeyen öğrenciler dört gözle ikinci tercihlerle boş kontenjan ve taban puanları bekliyor. Peki LGS 2. tercihler ne zaman? İşte LGS ikinci tercih tarihleri…

MEB tarafından başlayacak olan LGS 2. tercihleri için adayları heyecan sardı. 10 Ağustos LGS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte pek çok öğrenci istedikleri liselere yerleşti. Peki LGS 2. tercihler ne zaman? 2020 LGS ikinci tercih tarihleri detayları sizlerle…

2. TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LGS tercih süreci sona erdi. Sonuçlara göre bir liseye yerleşemeyen öğrenciler 2. tercih dönemini bekleyecek.

10-14 Ağustos tarihleri itibarıyla yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi başladı. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları, 17 Ağustos'ta paylaşılacak.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları, 17-21 Ağustos'ta başlayacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının ise 24 Ağustos'da paylaşılmasıyla beraber merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanmış olacak.

Arkasından hiçbir liseye yerleşemeyenler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınarak, 28 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla yerleştirme süreci bütünüyle son bulacak.

2. TERCİHLER HANGİ TARİHTE?

2. nakil başvuruları 17-21 Ağustos'ta gerçekleşecek ve 24 Ağustos'ta sonuçlar yeniden açıklanacak.

BOŞ KONTENJANLAR AÇIKLANDI

LGS tercih sonuçları meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı. Velilerin tercih süreçlerini yakından takip etme hakkı vardır.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 kente gönderilen genelgeye göre; 2020 - 2021 yılı eğitim öğretim yılı 31 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla start alacak. 18 Haziran 2021 yılında kapatılacak okullarda birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020 yılında, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021 yılında yapılacak.

OKULLAR KESİN OLARAK 31 AĞUSTOS TARİHİNDE Mİ AÇILACAK?

Koşulların elverişli olması durumunda okulların 31 Ağustos 2021yılı başı itibarıyla başlayacağını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açılmadığı zaman uzaktan eğitime hazır olduklarını ilan etmişti.

Okulların yüz yüze eğitime geçmesiyle şimdiden bazı olasılıkları zorlayarak şöyle olursa böyle olursa diyerek durumu daha da zorlaştırmanın bir anlamı olmadığı belirten Ziya Selçuk sağlık olarak koşullara bakacaklarını ve ikisininde gerektirdiği tedbirleri alacaklarını duyurdu.

Hiç kimsenin bugünden okulların açılacağı haftada durumun ne olacağını bilemeyeceğini söyleyen Ziya Selçuk okulların 31 Ağustos tarihinde açılıp açılmayacağı sorusunun tekrarlanmasının anlamsız olduğunu belirterek veriye dayalı karar verdiklerini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN