LGS ikinci nakil sonuçları sorgula | LGS 3. Nakil tercihleri ne zaman? LGS 2. nakil sonuçlarını açıkladı

LGS ikinci nakil sonuçları sorgula | LGS 3. Nakil tercihleri ne zaman? LGS 2. nakil sonuçlarını açıkladı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan LGS ikinci nakil sonuçları açıklandı. MEB’den yapılan son dakika açıklamasına göre e-Okul üzerinden erişime açılan 2. Nakil sonuçlarında öğrencilerin yüzde 98’i tercih ettikleri okullara yerleşti. Peki LGS 3. nakil tercihleri ne zaman? İşte detaylar…

İyi ve nitelikli bir lisede öğrenim görmek isteyen her bir öğrencinin girdiği Liselere Geçiş Sınavı’nın ardından nakil işlemleri devam ediyor. İlk ve ikinci nakil yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, e-Okul üzerinden LGS 2. nakil tercih sonuçlarına erişebilecek. Peki LGS 3. Nakil tercihleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

LGS 2. nakil sonuçları 24 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla açıklandı. Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarını http://www.meb.gov.tr internet adresinden ve e-Okul sistemi üzerinden öğrenebiliyor.

Öte yandan, SMS ile bilgilendirilmek isteyenlere mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla yerleştirme sonuçları paylaşıldı.

24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları alınacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Yerleştirme işlemlerinin ardından öğrencilerin okullara kayıtları -açık liseler ile mülakat ve yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar dışında-sistemce otomatik olarak yapılacak.

Örgün resmî ortaöğretim kurumlarına kayıt yapanlardan öğrenimlerine yatılı olarak sürdürmek isteyenler pansiyonlu okullarda direkt olarak okul müdürlüğüne, pansiyonu olmayan okullarda da İl/İlçe Yatılılık ve Bursluluk Komisyonlarına belgeleri ile beraber 26-27 Ağustos 2020’de saat 17.00’ye dek müracaat edebilecek.

LGS 3. NAKİL TERCİHLERİ NE ZAMAN?

LGS 2. nakil tercih sonuçlarının açıklanmasının arlasından herhangi bir kuruma yerleşemeyen öğrenciler, 24-26 Ağustos tarihlerinde boş kalan kontenjanlara başvuruda bulunabilecek. Yerleştirme işlemlerinin ardından okullara kayıt işlemleri açık liseler, mülakat ve özel yetenek ile öğrenci alan liseler dışında otomatik olarak yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN