LGS'de hangi konular sorulacak? LGS soru müfredatı açıklandı

LGS'de hangi konular sorulacak? LGS soru müfredatı açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Giriş Sınavı'nın (LGS) hangi müfredattan sorulacağını açıkladı. Bakan Selçuk, LGS sınavının belirlenen tarihte yapılacağını, corona virüsü (koronavirüs) nedeniyle herhangi bir ertelemenin şimdilik söz konusu olmadığını söyledi. Peki, LGS konuları değişti mi? LGS'de hangi konular sorulacak? LGS ne zaman? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerini liselere yerleştirmek için gerçekleştirilen merkezi sınavın detayları belli oldu. Corona virüsü (koronavirüs) salgını tehlikesi nedeniyle Liselere Giriş Sınavı (LGS) takviminin değişip değişmeyeceği merak edilirken, sınavda çıkacak soruların hangi konulardan hazırlanacağı belli oldu. Öğrenciler ve veliler, "LGS'de hangi konular sorulacak?", "LGS konuları değişti mi?", "LGS ne zaman?" sorularının yanıtlarını merak ediyor. Detayları KARAR.com okurları için derledik...

LGS'DE HANGİ KONULAR SORULACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamındaki merkezi sınavda sorulacak soruların müfredatı http://ttkb.meb.gov.tr adresinde yayımlandı. LGS'de sorulacak soruların hangi konulardan hazırlandığını öğrenmek için buraya tıklayın.

LGS ERTELENDİ Mİ?

Hayır, LGS'de erteleme şimdilik söz konusu değil. LGS, daha önce belirlenen takvime göre 7 Haziran 2020 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Corona virüsü önemleri kapsamında eğitim öğretimin 30 Nisan'a kadar dijital ortamda devam edeceği, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından daha önce açıklanmıştı. Bu çerçevede velilerin kafasında oluşan soru işaretlerini aydınlatmak ve alınan kararları bilgilendirmek üzere yeni açıklamada bulunan Selçuk, "Ancak şu an için sınav tarihinde bir değişiklik gündemimizde yok. Özetle, öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla bir yandan uzaktan eğitim derslerini takip etsinler" dedi.

LGS KONULARI DEĞİŞTİ Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Biz sınavların zamanında yapılmasını prensip olarak doğru buluyoruz. Ama fiili bir durum oldu, zorunlu olarak ertelenme ihtiyacı doğdu, elbette biz de ulusal anlamdaki duruma bakarız. Depremden dolayı Elazığ ve Malatya'daki çocuklarımız daha erken sorun yaşadılar. O nedenle LGS'de sadece ilk dönemin konularını içerecek şekilde düzenlemek üzere bir çalışma yaptık. Hem YKS'de hem de LGS'de hangi konulardan soru çıkacağını hafta başında ilan edeceğiz" dedi.

LGS'ye bu yıl yaklaşık 500 bin fazla öğrencinin gireceğine ve bu durumun öğrenciler üzerinde stres oluşturduğuna vurgu yapan Selçuk, "Öğrencilerde şöyle bir stres oluştu. 'Geçen sene 140 bin öğrenci girmişti sınavlı okullara, bu sene daha büyük bir grup var, bizim şansımız azaldı' Hayır azalmadı. Geçen sene öğrencilerin yüzde 10'unu sınavlı okullara almıştık. Bu sene de öğrenci sayısı ne olursa olsun yine yüzde 10'unu alacağız. Dolayısıyla bir sorun yok" diye konuştu.LGS'ye bu yıl yaklaşık 500 bin fazla öğrencinin gireceğine ve bu durumun öğrenciler üzerinde stres oluşturduğuna vurgu yapan Selçuk, "Öğrencilerde şöyle bir stres oluştu. 'Geçen sene 140 bin öğrenci girmişti sınavlı okullara, bu sene daha büyük bir grup var, bizim şansımız azaldı' Hayır azalmadı. Geçen sene öğrencilerin yüzde 10'unu sınavlı okullara almıştık. Bu sene de öğrenci sayısı ne olursa olsun yine yüzde 10'unu alacağız. Dolayısıyla bir sorun yok" diye konuştu.

LGS NE ZAMAN?

Daha önce de LGS müfredatıyla ilgili bilgileri paylaşan Selçuk şunları söylemişti:

"LGS sınav takviminde bir gecikme halinde öğrencilerin kaygılarının daha da artmasının muhtemel. Salgın dolayısıyla zor günler geçiren öğrencilerimizin kaygılarını daha da arttırmak istemiyoruz ve sınava hazırlanmak için yeterli zaman tanımak istiyoruz. Şu anki veriler ışığında, 7 Haziran'da LGS'yi ertelememizi gerektiren bir durum yok. Ancak, koronavirüs salgınının seyrine bağlı olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini takip edeceğiz. Gerekirse önümüzdeki haftalarda durumu bir daha değerlendiririz. Ancak şu an için sınav tarihinde bir değişiklik gündemimizde yok. Özetle, öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla bir yandan uzaktan eğitim derslerini takip etsinler, bir yandan da şimdiye kadar gördükleri konuları tekrar etsinler. LGS kapsamındaki merkezi sınav, sadece birinci dönem müfredatından yapılacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN