LGS'de yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? İşte lise boş kontenjan listesi 2020

LGS'de yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? İşte lise boş kontenjan listesi 2020

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS yerleştirme işlemleri ikinci nakil (üçüncü tercih) sonuçlarını www.meb.gov.tr internet sitesinde açıkladı. İkinci nakil işlemlerinde öğrencilerin yüzde 98'i tercih ettikleri okullara yerleşirken, herhangi bir lise yerleşmeyen öğrencilerin durumu merak ediliyor. İşte, 'lise boş kontenjan listesi'...

'LGS'de yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?', 'Lise boş kontenjan listesi yayınlandı mı?', '2020 lise boş kontenjan nasıl sorgulanır?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Liselere Giriş Sınavı'nın (LGS) üçüncü tercih (ikinci nakil) işlemleri tamamlandı. LGS tercih sonuçları sonrasında istedikleri bölüme yerleşemeyen öğrenciler için son tercih dönemi daha yapılacak. Başvuru işlemleri İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları'na yapılacak. Detaylar haberimizde...

LGS'DE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

LGS tercih sonuçları sonrasında istedikleri bölüme yerleşemeyen öğrenciler için süreç devam edecek. Boş kontenjanlara göre okullar açılana kadar nakiller devam edecek.

24-26 Ağustos 2020 tarihleri aralığında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması işlemi gerçekleştirilecek.

MEB LİSE BOŞ KONTENJAN 2020 LİSTESİ

LGS 2. nakil sonucunda yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek. LGS yerleştirmelerinin ardından boş kontenjanlar, e-Okul ana sayfasındaki modül üzerinden takip edilebilecek.

2019-2020 Eğitim-öğretim yılında 9. sınıfı tamamlayarak 10. sınıfa geçen öğrencilerin meslek alanlarına geçiş işlemleri Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre öncelikli olarak öğrencilerin bulunduğu okullardaki alanlara yapılmıştır. Alan değiştirmek isteyen veya başka okullardaki alanlara geçmek isteyen öğrencilerin geçiş işlemleri aşağıdaki açıklamalara göre nakil yoluyla yapılacaktır:

LİSE BOŞ KONTENJAN SORGULAMA EKRANI

E OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nden (VBS) yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden e-Okul uygulamasına giriş yapmanız gerekir. Açılan sekmenin üst kısımda yer alan veli bilgilendirme bölümünde yer alan TC kimlik numarası, yine aynı öğrencinin okul numarası ve son olarak ise kutucuk içinde yer alan harf ve rakamları resimdeki rakamlar yazan alana giriniz. Bu bilgileri girdikten sonra ders programı, not bilgisi, karne notu ve geçmiş yılların diploma notu gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

E OKUL VBS GİRİŞ EKRANI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN