Libya'da Serrac muamması! Ülkeye geri dönecek mi?

Libya'da Serrac muamması! Ülkeye geri dönecek mi?

El-Arabiye televizyon kanalı, Libya’nın Birleşmiş Milletler ve Türkiye tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti başkanı Feyyaz el Serrac, görevini başkan yardımcısı Ahmet Muaytik’e devrederek ülkeyi ‘terk ettiğini’ bildirdi. Ancak, basın danışmanı Hasan el Huni, Başkan Serrac’ın ülkeye dönmeyeceği hakkındaki haberleri yalanladı.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Libya’nın BM ve Türkiye tarafından meşru görülen Ulusal Mutabakat Hükümeti başkanı Serrac’ın nereye gittiği bilinmiyor. Yardımcısı Muaytik’in yazılı talimatla görevi teslim aldığı ve Başkan Serrac ülkeye dönene kadar görevde kalacağı belirtilirken, daha önceki yurt dışı gezilerinde Serrac’ın hiç kimseye yetki devretmemesi; ülkeden ‘süresiz’ ayrıldığı ve ‘bilinmeyen bir seyahate’ çıktığına dair bir spekülasyon dalgasına neden oldu.  

EŞİYLE BİRLİKTE LONDRA'YA GİTTİ İDDİASI

Seyahatinin nereye olduğunu açıklamayan Serrac, Asharq Al-Awsat gazetesinde yer alan bir habere göre, eşiyle özel bir ziyaret için Londra’ya gitti. Gazete, haberi Serrac’a yakın kaynaklardan edindiğini bildirdi. 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai merkezli El-Arabiye televizyon kanalı, Başkan Serrac’ın sağlık durumunun kötü olduğunu öne sürerken, Başkanlık Konseyi’nin yeni üyelerinin seçilmesinden sonra ülkedeki siyasi durumu dikkate alarak istifa etme kararı alma olasılığı olduğunu iddia etti. 

ÜLKEYE DÖNMEYECEK HABERLERİNE YALANLAMA

Ancak, Serrac’la ilgili ‘ülkeye dönmeyecek’ haberlerini yalanlayan Ulusal Mutabakat Hükümeti Basın Müsteşarı Hasan el Huni, “Haberler kesinlikle yalan ve Başkan Trablus’a geri dönüyor” dedi. 

T24’te yer alan bir habere göre de, Libyalı siyasi analist Abdel Hakim Maatouk sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Serrac’ın “Libya ekonomisini batırıp ülkeyi paralı askerlerle doldurduktan sonra Londra ve İstanbul’da yaşamaya başlayacağını” öne sürdü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN