Libya'da Serrac'tan sonra Hafter de ateşkes ilan etti

Libya'da Serrac'tan sonra Hafter de ateşkes ilan etti

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın ateşkes ilan etmesinin ardından, General Hafter liderliğindeki Ulusal Libya Ordusu'nu destekleyen Temsilciler Meclisi'nin Başkanı Akile Salih de ateşkes ilan etti.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac, ülkedeki tüm askeri güçlere derhal ateşkes ve askeri operasyonların durdurulması talimatı verdi.

Serrac, fiili bir ateşkes için Sirte ve Cufra'nın silahtan arındırılmış bölgeler olması gerektiğini açıkladı.

MART AYINDA SEÇİM İSTENDİ

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, mart ayında parlamento ve devlet başkanlığı seçimleri yapılması çağrısında da bulundu.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin ateşkes ilanının ardından bir çağrı da General Hafter liderliğindeki Ulusal Libya Ordusu'nu destekleyen Temsilciler Meclisi'nin Başkanı Akile Salih'ten geldi.

HAFTER TARAFINDAN DA ATEŞKES ÇAĞRISI

Tüm tarafları derhal ateşkese ve tüm silahlı faaliyetleri durdurmaya çağıran Salih, "Ateşkes talebim, siyasi ve ulusal sorumluluğumun yanı sıra ülke ve bölgedeki mevcut durumun ve pandemi koşullarının bir sonucu" dedi.

Böylece Libya'daki her iki taraf da ateşkes ilan etmiş oldu.

MISIR OLUMLU KARŞILADI

Öte yandan, Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, her iki taraftan yapılan ateşkes çağrılarını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Sisi’nin ateşkes çağrıları siyasi bir çözüme ulaşmak için önemli bir adım olduğunu söylediği de belirtildi.

Ateşkes ilanları, Libya Ulusal Ordusu'nun salı günü petrol limanlarının ve ülkedeki petrol yataklarının çalışmalarına yeniden başladığı yönündeki açıklamasını izliyor. Bu açıklama, tarafların siyasi mutabakat sağlamanın uzağında olmadığı şeklinde yorumlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN