Liseler ne zaman açılacak? Ortaokullar ne zaman açılacak?

Liseler ne zaman açılacak? Ortaokullar ne zaman açılacak?

Lise ve ortaokulların durumuna yönelik araştırmalar 21 Eylül tarihinde Mlli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bazı sınıfların yüz yüze eğitime başlaması ile sürüyor. 21 Eylül Pazartesi gün okul öncesi eğitimine devam eden ve birinci sınıf öğrencileri için ilk ders zili çaldı. Kademeli olarak açılacak okulların yüz yüze eğitime başladığı tarih hakkında ortaokul öğrenciler araştırmalarını sürdürüyor. Peki liseler ne zaman açılacak? Ortaokullar ne zaman açılacak? İşte konuyla ilgili bilgiler

8. 9. ve 12. sınıfların okula ne zaman başlayacağı 21 Eylül Pazartesi günü okulların açılması ile merak konusu oldu. Birinci sınıflar için ilk hafta 5 gün geri kalan haftalarda ise 2 gün olmak üzere eğitim veriliyor. ‘Liseler ne zaman açılacak? Ortaokullar ne zaman açılacak?’ sorularının yanıtını ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verdi…

ORTAOKULLAR VE LİSELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu canlı yayında yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitimin dğer kademelerde ne zaman başlayacağına dair soruları yanıtladı. Diğer sınıfalarla lgili birkaç hafta sonra tekrar bir değerlendirme yapacaklarını belirtek Bakan Selçuk, bir takvim olmadığını ve olamayacağını, çünkü vaka sayılarının nasıl seyrdeceğini bilmediklerini belirtti. Bilim Kurulu'nun bir ay sonrasında ne diyeceğini bilmediğini, onlarında durumun seyrini izlediklerini, onlarında uan bilmediklerini söyledi. Büyük bir sorumluluk altında olduklarını ve bu sorumluluk altında oldukça önemli kararlar almaları gerektiğini duyurdu.

Selçuk, diğer kademelerle ilgili olarakta kademeli ve seyreltilmiş bir model mi düşünüleceği sorusu üzerine şuan için böyle düşünüldüğünü söyledi. Selçuk, il hıfzıssıhha kurulları eğitimle ilgili tavsiyede bulunursa bunu dikkate alacaklarını belirtti. Selçuk, Her ilde her şey aynı olacaktır, böyle bir katiyetle konuşamayız. Biz duruma bakarak esnek bir değerlendirme yapmak zorundayız. ifadelerini kullandı.

Ders sınavlarının nasıl olacağının sorulmasına karşılık da Bakan Selçuk, "Randevulu sistemle sınav yapmak durumundayız. Çünkü tüm öğrencileri aynı gün okula çağıramayız. Diyelim ki 7'nci sınıfların sınavı varsa, onların günü, saati ayrı olabilir, biri sabah biri öğleden sonra gelebilir. Bunları okullar ayarlar. Bunlarla ilgili çerçeve hazır." bilgisini paylaştı.

Bakan Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınavların bu yıl da haziranda yapılacağını belirterek, tarihe ilişkin kararın o günkü şartlara göre verileceğini bildirdi.

Selçuk, öğrencilerin, gerekli şartlar sağlandığı takdirde derslerde isterlerse maskelerini çıkarabileceklerini de sözlerine ekledi.



EĞİTİM TAKVİMİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeye göre 2020 - 2021 yılı eğitim öğretim yılı 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak. 18 Haziran 2021'de kapatılması beklenen okullarda birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN