Lübnan Cumhurbaşkanı: Patlamaya ihmâl ya da füze veya bomba neden olmuş olabilir

Lübnan Cumhurbaşkanı: Patlamaya ihmâl ya da füze veya bomba neden olmuş olabilir

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun Beyrut'ta meydana gelen ve 150'den fazla kişinin öldüğü patlamayla ilgili 'Patlamaya ihmâl ya da füze veya bomba neden olmuş olabilir' dedi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta gerçekleşen ve 150'den fazla insanın hayatını kaybettiği patlamanın ardından "Patlamaya ihmâl ya da füze veya bomba neden olmuş olabilir" dedi.

AFP'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Aoun, 150'den fazla insanın hayatını kaybettiği, 5 binden fazla insanın yaralandığı ve yüz binlerce insanın evsiz kaldığı patlamayla ilgil konuştu. Daha önce limandaki bir depoda yıllardır bekletilen tonlarca amonyum nitratın patladığını açıklayan Aoun, "Nedeni henüz belirlenmedi. Patlamaya ya ihmal ya da füze veya bomba sebep olmuş olabilir" dedi.

Aoun, "Lübnan'ın çarpık siyasi sistemi yeniden düşünülmeli" ifadelerini kullandı.

HALK SOKAĞA ÇIKMIŞTI

Depoda bekletilen amonyum nitratın patladığının açıklanması üzerine Lübnan'da halk hükûmete denetimsizlik ve tebdirsizliğe karşı sokağa çıkmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un destek ziyareti sırasında önüne çıkan vatandaşlar "Hükûmetimize güvenmiyoruz" demiş ve devrim çağrısı yapmıştı.

Macron ise protestoculara "Para yardımının yolsuz ellere gitmeyeceğini garanti ediyorum. Lübnan'a yeni bir siyasi anlaşma önereceğim" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN