Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed istifa etti

Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed istifa etti

Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, halkından özür dileyerek hükümetteki görevinden istifa etti.

Abdussamed, hükümetin reformları gerçekleştirmede başarısız olduğu gerekçesi ve başkent Beyrut'ta meydana gelen patlama nedeniyle istifasını sundu.

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta meydana gelen patlama sonrası ülkede gerilim yükselmişti.

Patlamadan yönetimi sorumlu tutan halk dün sokaklara dökülmüştü. Çıkan olaylarda 1 kişi ölmüş, 250'ye yakın kişi yaralanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Patlamada, en az 158 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yıkıcı patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin yol açtığını söylemişti.

Lübnan'da patlama ile ilgili olarak yetkilileri suçlayan protestocular sokakları savaş alanına çevirmiş ve çoğu kamu binasını ele geçirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN