Lübnan'da meydana gelen patlamada maddi hasar 15 milyar doları aştı

Lübnan'da meydana gelen patlamada maddi hasar 15 milyar doları aştı

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Beyrut'ta meydana gelen ve 150'den fazla kişinin ölmesine neden olan patlamanın maddi hasarının 15 milyar doları aştığını belirtti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, başkent Beyrut'ta geçen hafta meydana gelen büyük patlamanın ülkede yol açtığı maddi hasarın 15 milyar doları aştığını bildirdi.

Ülkenin resmi haber ajansı NNA'da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Avn, Beyrut Limanı'nda meydana gelen şiddetli patlamayla ilgili İspanya Kralı 6. Felipe ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MADDİ HASAR 15 MİLYAR DOLARI AŞTI

Avn, görüşmede ülkesinin başkentinde yaşanan patlamanın yol açtığı maddi hasarın 15 milyar doları aştığının tahmin edildiğini söyledi.

İspanyol Kral 6. Felipe ise ülkesinin bu zor dönemde Lübnan ile dayanışma içinde olduğuna vurgu yaptı.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan Lübnan Emniyet Genel Müdürlüğü İç Güvenlik Biriminden yapılan yazılı açıklamada, patlamanın yaşandığı 4 Ağustos'tan itibaren hasar tespit çalışmalarına başladıkları belirtildi.

Şu ana kadar yapılan çalışmalarla 3 bin 972 bina ve 4 bin 214 aracın hasar gördüğü tespitinin yapıldığı ifade edilen açıklamada, hasar tespit çalışmalarının hala devam ettiği kaydedildi.

HIRSIZLIK OLAYLARI DA PATLADI

Bu süre zarfında hırsızlık olaylarına karşı özel mülklerin korumaya alındığına dikkat çekilen açıklamada, bugüne kadar hırsızlık şüphesiyle 40 civarında kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, söz konusu patlamada hayatını kaybetmiş ancak kimliği belirlenemeyenler ile kayıpların kimliklerini tespit etmek için uzman bir ekibin kurulduğuna işaret edildi.

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin yol açtığını söylemişti.

Lübnan sağlık makamlarının resmi açıklamalarına göre, 171 kişi hayatını kaybetmiş ve 30-40 kişinin kaybolmuştu. Yaklaşık 6 bin yaralıdan 120'sinin yoğun bakımdaki tedavileri sürüyor ve 1500 civarında da özel tedavi isteyen yaralı mevcut.

Lübnan resmi makamları patlamaya saldırıdan ziyade "ihmalin yol açtığını" değerlendirmiş, bunun üzerine Lübnan sokağında sorumluların cezalandırılmasını talep eden protestolar yaşanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN