Lübnan'daki patlamada yaralanan Türk vatandaşlarının sayısı 6'ya yükseldi

Lübnan'daki patlamada yaralanan Türk vatandaşlarının sayısı 6'ya yükseldi

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün meydana gelen büyük patlamada yaralanan Türk vatandaşlarının sayısının 6'ya yükseldiğini açıkladı.

Lübnan başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde, dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada 2 Türk vatandaşı yaralanmıştı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yaralı Türk vatandaşı sayısının 6'ya yükseldiğini ve hepsinin durumlarının iyiye gittiğini duyurdu.

'AİLELERİYLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ'

Twitter hesabından açıklama yapan Mevlüt Çavuşoğlu şu ifadelere yer verdi:

"Lübnan'daki patlamada yaralanan vatandaş sayımız 6'ya yükseldi. 5'i hafif yaralı, ameliyat olan bir vatandaşımızın da durumu iyiye gidiyor. Aileleriyle de iletişim halindeyiz."

NE OLMUŞTU?

Lübnan'ın kalbi Beyrut'ta dün akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamada en az 100 kişi ölürken, 4 bin kişi yaralandı. İki hafta süreliğine Beyrut'ta OHAL ilan edildi. Beyrut Limanı'ndaki patlamanın uygunsuz koşullarda saklanan 2 bin 750 ton amonyum nitrattan kaynaklandığı belirtildi. Devasa mantar bulutunun yükseldiği patlamanın ardından ülke ekonomisinin can damarı olan Beyrut Limanı'nda ağır hasar oluştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN